Cum sa-ti mentii pielea hidratata cu aceste remedii naturale

Cum sa-ti mentii pielea hidratata cu aceste remedii naturale

La fel cum organismul dumneavoastră are nevoie de combustibil sub formă de vitamine, minerale și alte suplimente pentru a funcționa corect, pielea dumneavoastră are nevoie de umiditate pentru a-și menține sănătatea și frumusețea naturală. De asemenea, atunci când pielea este hidratată, liniile fine și ridurile netede și semnele de îmbătrânire sunt mai puțin probabil să apară.

Nu numai că oamenii cu piele uscată au nevoie de un hidratant pentru a-și hrăni și revigora pielea. Pielea normală, combinată și grasă necesită, de asemenea, hidratare.

Dacă pielea dumneavoastră nu este hidratată în mod regulat, ea va începe să arate imbatranita. Acesta este motivul pentru care nici un regim de îngrijire a pielii nu este considerat complet fără accent pe partea hidratantă.

În piață, puteți găsi un număr nesfârșit de produse de hidratare, dar multe dintre ele sunt susceptibile de a fi încărcate cu substanțe chimice dure care vă dăunează pielea pe termen lung. Cu toate acestea, există multe produse naturale pe care le puteți utiliza pentru a vă menține pielea netedă și suplă.

1. Ulei de măsline

Uleiul de masline este un hidratant natural eficient pe care probabil îl aveți deja în bucătărie. Acesta conține acid linoleic, care creează o barieră de apă în piele pentru a reține umezeala și pentru a promova pielea netedă și hrănitoare. În plus, vitamina E în ea neutralizează efectul oxidant al radicalilor liberi care dăunează colagenului, unul dintre motivele comune în spatele deteriorării și uscării pielii.

2. Ulei de cocos

La fel ca uleiul de măsline, uleiul de nucă de cocos este, de asemenea, un bun hidratant pentru piele. Acizii grași din ulei oferă hidratare profundă pentru a menține pielea uscată suplă și hidratată. În afară de blocarea în umiditate, uleiul de nucă de cocos furnizează de asemenea pielea cu substanțe nutritive esențiale pentru o sănătate optimă a pielii.

3. Miere

Dacă ați trecut la miere pentru a vă îndulci ceaiul sau cafeaua, ați făcut o decizie înțeleaptă pentru sănătatea dumneavoastră. Acum este timpul să folosiți mierea pe piele.

4. Glicerina

Dacă utilizați săpunuri de glicerină în timpul sezonului de iarnă, atunci de ce nu utilizați glicerină pentru a menține pielea hidratată pe tot parcursul anului?

5. Aloe Vera

Când vine vorba de a vă menține pielea hidratată, aloe vera este ingredientul potrivit pe care îl aveți deja în grădina sau balconul dvs. de bucătărie.

Aloe vera este bogat în substanțe nutritive precum vitaminele E și A, care vă pot menține pielea moale și vibrantă pe tot parcursul anului. De asemenea, ameliorează mâncărimea și împiedică degajarea asociată cu pielea uscată.