Cum să scapi de coșuri rapid

Cum să scapi de coșuri rapid

Coșurile sunt o stare normală a pielii care afectează mulți oameni. Coșurile sunt o inflamație a pielii în care glandele sebacee (glandele uleioase) se infectează cu bacterii, se umflă și se umple cu puroi.

Excesul de secreție a sebumului de către glandele uleioase este cauza principală din spatele acestei probleme. În general, cosurile apar pe față, gât, spate și umeri. Deși nu este o condiție critică, coșurile pot face o persoană să se simtă mizerabil din cauza aspectului lor.

Există o mulțime de loțiuni și medicamente pe piață pentru a trata cosurile, dar pot lua ceva timp. Multe metode naturale sunt eficiente în tratarea cosurilor într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Iată câteva modalități de a scăpa rapid de cosuri.

1. Gheață

Gheața poate fi utilizată pentru a reduce rapid roșeața, umflarea și inflamarea cosurilor. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în zona afectată și la înăsprirea porilor pielii și îndepărtarea murdăriei și a uleiului acumulat pe piele. Puteți utiliza cuburi de gheață sau gheață zdrobită, oricare ar fi convenabil.

2. Lămâie

O altă modalitate rapidă de a scăpa de cosuri este utilizarea sucului de lămâie, care este bogat în vitamina C. Sucul de lămâie ajută ca cosurile să se usuce mai repede. Asigurați-vă că utilizați suc de lămâie proaspătă și nu suc îmbuteliat, care are conservanți. Există câteva modalități de a aplica acest remediu.

3. Ulei de arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este excelent pentru tratarea acneei și cosurilor. Are proprietăți antibacteriene care ajută la lupta împotriva bacteriilor care cauzează aceste probleme ale pielii.

4. Pasta de dinți

Pasta de dinți pe care o folosiți în fiecare dimineață pentru a vă curăța dinții poate fi folosită și pentru tratarea rapidă a cosurilor. Este cel mai eficient atunci când este utilizat în urma tratamentului cu gheață. Trebuie să utilizați o pastă de dinți albă. Evitați utilizarea pastei de dinți cu gel.

5. Abur

Aburul este minunat pentru pielea ta în orice moment, dar mai ales atunci când ai cosuri. Aburul vă va deschide porii și vă va permite pielea să respire. Acest lucru ajută la scăderea uleiurilor, a murdăriei și a bacteriilor prinse în porii care pot provoca infecții sau inflamații.

6. Usturoi

Usturoiul este un agent antiviral, antifungic, antiseptic și antioxidant care poate ajuta în tratamentul rapid al cosurilor. Sulful din usturoi promovează și vindecarea rapidă a cosurilor.