Cum sa fi placuta la o petrecere

Cum sa fi placuta la o petrecere

girl partyCand mergi la o petrecere, sau in orice alt loc intr-o societate si vrei sa lasi o impresie absolut speciala celor din jurul tau, este perfect realizabil daca vei sti sa apelezi la niste mici “trucuri”:

Incearca pe cat posibil sa tii minte prenumele celor ce ti-au fost prezentati, si daca, totusi uiti (ceea ce este perfect normal), fii atent/a la discutia celorlalti, si vei afla numele pe care le-ai uitat. Cand te vei adresa unei anumite persoane, neaparat sa-i folosesti prenumele – asta ii va face tot atata placere pe cata neplacere ii va face daca va realiza ca i-ai uitat numele.

Nu face tot posibilul sa scoti in evidenta diferentele de orice fel dintre tine si cei cu care te intalnesti si am sa-ti dau un exemplu: daca vezi un barbat mai gras, nu-i spune ceva de genul: “dar pentru cei asa ca tine, se gasesc haine pe masura, sau exista magazine speciale?” sau daca la petrecere intalnesti o persoana despre care stii ca traieste in niste conditii mizere, nu-l intreba ceva de genul: “… si ai reusit sa scapi de sobolanii care ti se urcau si-n pat?”. Inainte de a face astfel de remarci gandeste-te bine inainte, poate ca exista posibilitatea ca la remarca ta sa primesti si o replica pe masura. Incearca sa nu epatezi, sa nu ranesti pe nimeni, ba din contra, fa-te ca nu observi eventuale diferente defavorabile acelor persoane, treci cu eleganta peste ele, si-ti vei face numai prieteni.

Incearca sa ai un vocabular cat mai “curat”, fara a fi pretios, evita cuvintele folosite in mediile de mahala. Evita sa folosesti cuvinte sau expresii care pot deveni enervante si cu atat mai mult, daca ai “scapat” vreunul, fereste-te sa-l repeti. Spre exemplu, evita sa folosesti expresii ca iubita, mai sora mea, mai tata, fa, bre, etc. Daca unele dintre cuvinte le folosesti mai rar, si in gura ta suna cam ciudat, mai bine nu le folosi, nu mai spun de cuvinte de al caror inteles nu esti foarte sigur/a, mai bine ocoleste-le.

Atunci cand se intampla sa nu fii pregatit/a intr-un domeniu oarecare, nu te baga in vorba cu tot dinadinsul, pentru ca ai putea sa te pui singur/a intr-o situatie penibila, de asemenea, ai grija sa nu cazi in extrema cealalta si sa spui in gura mare: “habar nu am de acest subiect”. Inainte de a te avanta intr-o discutie care ti-este necunoscuta, gandeste-te ca “tacerea e de aur”.

Fii atent/a la ce subiecte deschizi, nu incepe barfa cu persoane pe care nu le cunosti sau le cunosti foarte putin timp, pentru ca poti creea o impresie foarte proasta, ca sa nu mai vorbim de riscul de a te adresa exact unui prieten al celui barfit. Nu incerca sa pari mai cult/a decat esti prin abordarea unor subiecte pe teme istorice, politice, tehnice etc., daca nu le stapanesti bine sau daca nu este cazul. Spre exemplu, nu incepe discutii despre bataliile purtate de Stefan cel Mare cand te aflii la o petrecere, pentru ca vei plictisi pe toata lumea, de asemenea, fetele nu ar trebui sa incerce sa le explice unor baieti cum sta treaba cu motoarele de la masini iar baietii nu ar trebui sa se laude in gura mare cu lista lor de cuceriri.

Incearca sa nu folosesti negatiile pe parcursul petrecerilor sau a intalnirilor cu prietenii, nu trebuie sa arati tuturor ce spirit combativ esti, incearca sa pari interesat/a de tot ce ti se povesteste, sa nu monopolizezi toate discuiile chiar daca vrei sa iesi cumva in evidenta, pentru ca devii obositor/oare, de asemenea, nu acapara vreun invitat, povestindu-i toata seara ceva care tie ti se pare interesant, caci pentru el s-ar putea sa fie ceva teribil de plicticos, chiar daca nu da semne.

Evita sa-i intrebi pe oameni cat castiga, cu ce se ocupa (poate unii au o activitate de care se jeneaza), si daca totusi afli o informatie de acest gen, sa nu cumva sa te miri: “cum, asa putin?” sau “..aoleu, dar cum poti lucra in acele conditii?”

Nu pleca niciodata ultimul/a de la petrceri, nu sta pe capul gazdei pana te da afara din casa. Tine minte ca vizitele scurte sunt cele mai placute si nu-i face gazdei planuri despre cum va repartiza invitatii prin camere, pentru a ramane pana a doua zi. Cel mai bine este sa pleci cand au plecat aproximativ jumatate dintre invitati.

Leave a Reply