Scapa de inhibitii

Scapa de inhibitii

inhibitiiPrea multe cupluri au probleme in viata sexuala din cauza inhibitiilor si a unor temeri, de cele mai multe ori nejustificate, determinate de educatia din copilarie sau de insuficienta apropiere de partener.

Specialistul in obstetrica ginecologie al Clinicii Romar, dr. Erghin Hagi Calil, sustine ca in “topul temerilor” se afla mai ales femeile si le sfatuieste cum sa depaseasca problemele si temerile care le afecteaza viata de cuplu.

Teama de aspectul fizic

Este clara existenta ei, daca nu-ti place sa te arati goala ori sa te dezbraci in fata partenerului. Trebuie sa stii, insa, ca in lume exista toate gusturile si avand in vedere faptul ca barbatul din viata ta te-a ales, trebuie sa-l crezi ca te prefera asa. Obisnuieste-te sa-ti iubesti corpul, iar daca reusesti, vei intelege ca si partenerul te poate iubi. Este indicat sa faci efortul de a comunica partenerului problema care te framanta.

Teama de a nu fi o buna amanta

Este o teama care iti infraneaza elanul, te impiedica sa ai initiative. Nu faci nimic de teama sa nu iasa prost. Daca aceasta inhibitie nu e inlaturata, sansa sa se adevereasca este mult mai mare.

Teama de orgasm

Este o inhibitie mai frecventa decat se poate crede. Femeilor le este rusine de tipetele si gemetele care pot scapa in fata partenerului. Multe dintre ele refuza orgasmul chiar si inconstient. Scapa de aceste lucruri, pentru ca iti pot crea in timp complexe greu de depasit. In cele mai multe cazuri este demonstrat ca tocmai aceste temeri sunt punctele de atractie intr-o relatie.

Teama de a ramane insarcinata

Multe femei nu pot atinge orgasmul de teama sa nu ramana insarcinate. Acest lucru e dovedit de faptul ca raporturile sexuale in timpul menstrelor sunt aproape intotdeauna insotite de placere. Este suficient sa va consultati medicul ginecolog asupra celei mai indicate metode de contraceptie si va va scapa de aceasta temere.

Leave a Reply