Cum poti evita neplacerile?

Cum poti evita neplacerile?

Cand adultii isi amintesc de perioada adolescentei, la marea  majoritate apare prezenta a doua figuri predominante pentru perioda aceea: cea mai buna prietena sau cel mai bun prieten si persoana de care au fost indragostite atunci, de cele mai multe ori denumita si “prima iubire”.

Fara unul sau altul, multe din clipele adolscentei nu ar mai fi atat de placute si nu ar ramane in amintirea noastra pentru toata viata.
Dar, cum iti imparti timpul, faci o ierarhie intre ei? Din pacate, trebuie sa faci compromisuri.

Nu il intoxica pe prietenul tau cu informatii despre prietena ta. Foloseste timpul pe care il petreceti impreuna pentru a va bucura unul de prezenta celuilalt.

Nu il lasa pe unul dintre ei sa iti rezolve problemele pe care le poti avea cu celalalt. Asuma-ti responsabilitatea si fa fata situatiei. In acest fel vei avea mai multa incredere in tine si vei castiga si afectiunea si admiratia lor.

Fa diferenta intre cele doua planuri ale vietii; chiar daca petreceti mult timp impreuna toti trei, prietenul tau este parte a vietii tale intime, iar prietena ta e partea vietii sociale. Astfel vei evita crize de gelozie si de o parte, si de alta, discutii despre cat tii la unul sau la altul.

Cand apar discutii pe tema timpului petrecut cu unul sau cu celalalt, inseamna ca unul dintre ei se simte in nesiguranta. Asa ca cel mai bine e sa abordezi direct subiectul si sa vezi cum altfel poti echilibra lucrurile.

Daca te certi cu unul dintre ei, incearca sa prezinti situatia in mod echilibrat celuilalt. Fii obiectiva, oricat de greu ti-ar veni, pentru a evita alte neintelegeri pe termen lung. Nu uita ca reactia emotionala de moment se schimba si apoi poti regreta lucruri spuse, insa cel caruia i le-ai spus le va folosi atunci cand te astepti mai putin.

Leave a Reply