Ce spun expertii despre parul brunet

Ce spun expertii despre parul brunet

Haideti sa aflam cum sta treaba cu parul brunet! Si cine ne ofera mai multe adevaruri despre miturile parului, daca nu hairstylistul celebritatilor Ursula Stevens – care o coafeaza si pe Rihanna.

Mitul: taiatul varfurilor face parul sa creasca mai repede. Adevarul: in timp ce scurtatul  parului este minunat pentru a scapa de varfurile despicate, nu iti face parul sa creasca mai repede. Acestea fiind spuse, nu inseamna ca nu trebuie sa faci asta. Daca ignori varfurile despicate prea mult timp, se ajunge la o forma inestetica a parului si la slabirea lui, apoi va trebui sa tai din el mai mult decat doreai. Mergi la coafor sa ti se taie varfurile la fiecare 6-8 saptamani, pentru a avea o tunsoare finisata.

Mitul: parul natural este mai puternic decat parul ingrijit. Adevarul: Potrivit hairstylistului, parul natural este chiar mai fragil. Ar trebui sa fie tratat usor tot timpul pentru a preveni ruperea. Pentru a iti mentine suvitele puternice, nu iti peria parul in timp ce e ud; foloseste degetele mai bine. De asemenea, scapa de materialele pentru fata de perna, fibrele dure pot rupe firele de par. Incearca matase sau satin.

Mitul: impletiturile fac parul sa creasca. Adevarul: credem ca mitul acesta a inceput cand femeile de culoare au inceput sa isi impleteasca parul pentru a le ajuta in procesul de crestere si de ingrijire. Dar desi este un stil dragut de a iti aranja parul, nu au nimic de-a face cu procesul de crestere. Parul creste cu 2 milimetri pe luna, atat. Parul sanatos, puternic, provine dinlauntrul tau, nu din felul in care iti prinzi parul.

Mitul: parul brunet nu trebuie sa fie samponat des. Adevarul: potrivit lui Stevens, nu exista un program corect de spalat parul, dar o frecventa dereglata poate avea ca rezultate par gras, murdar si reziduuri, care ingreuneaza parul si il lasa tern. Spalati-va o data pe saptamana, cel putin.

Leave a Reply