Ce sa faci cand prietena ta e invidioasa pe tine

Ce sa faci cand prietena ta e invidioasa pe tine

Cel mai rau lucru care poate distruge o prietenie este invidia. Daca o prietena e invidioasa pe alta, este inevitabil sa nu existe efecte negative asupra relatiei. Uneori insa, nu iti poti da seama cand e doar ciudata sau geloasa prietena ta. Asa ca iata niste semne care identifica invidia.

Lipsa incurajarii. Cand ii spui prietenei tale niste vesti bune, in loc sa se bucure pentru tine, iti da cu flit si iti spune ca nu e chiar asa de wow. Cand oamenii nu se simt bine in pielea lor, se simt aparent mai bine daca se poarta ca si cum norocul altora nu este minunat sau imbucurator.

Fantoma prietenoasa. Cand oamenii sunt gelosi, se simt mai putin disponibili sa petreaca timpul cu cei fericiti sau veseli, iar ca rezultat, dispar si devin extrem de ocupati. De ce? Pentru ca fericirea le aminteste mereu ca ei sunt nefericiti.

Pozitiv-negativ. Cand prietena ta este geloasa, poate sa raspunda la pozitiv cu reactii negative. Seamana cu primul caz, doar ca in loc sa fie apatica, este rautacioasa si raspunde negativ. De exemplu, daca ii arati o poza frumoasa cu tine si iuibitul tau, poate spune ca da, e frumoasa pentru ca e cadrul ok, nu ca sunteti voi frumosi.

Fericirea nesincera. Daca prietena ta stie ca tu stii ca e geloasa, va incerca sa compenseze printr-un zambet fals larg si actionand foarte vesel. Din pacate, ea nu realizeaza ca acest comportament este foarte nenatural si nesincer.

Te doboara la pamant. Ai avut o problema si acum esti gata sa intri in forta inapoi in viata. Dar prietena ta spune ca nu esti destul de puternica sau ca nu ai trecut peste. Daca prietena ta iti spune mereu orice sa te simti prost in pielea ta si cu deciziile tale, poate insemna ca face asta ca sa se simta mai putin nefericita ca tine.

Lipsa suportului. Asta se demonstreaza cand te bazezi pe prieteni sa te ajute sa faci ceva important pentru tine si imediat te lasa balta. Fie vin cu o scuza ca la carte ca nu te pot ajuta, fie iti spun ca te vor ajuta, dar nu o fac.

Descurajarea continua. Asta apare cand prietena ta iti spune toate motivele sa NU faci ceva, in loc sa iti spuna „da-i batai”.

Ce poti face ca sa repari ceva in prietenia voastra: autoevalueaza-te. Vezi daca tu chiar faci ceva care poate trezi gelozie fondata. Comunica – deschide un dialog si vorbiti sincere si sensibil una la alta. Daca nici acum prietena ta nu cedeaza si nu comunica, trebuie sa regandesti prietenia asta.

Exista gelozie in prieteniile voastre? Cum va descurcati si care a fost motivul?

Leave a Reply