Ce animal ti se potriveste?

Ce animal ti se potriveste?

Daca te-ai hotarat sa iti iei un animal de companie, nu da fuga sa iti cumperi cainele la care ai visat dintotdeauna. Ca sa faci alegerea corecta tine cont de personalitatea si de stilul tau de viata, precum si de ceilalti membrii ai familiei.

Exista mai multe criterii de care trebuie neparat sa tii cont atunci cand iti alegi un animal. Fiindca, stii deja, un caine sau o pisica nu sunt un obiect pe care il returnezi la magazin, si nici o jucarie pe care sa o uiti dupa o vreme, pe vreun raft. Viata lui depinde de tine.

Un angajament pe 15 ani

Un criteriu important cand decizi sa aduci un animal in viata ta este si speranta de viata a fiecarei specii. Cainii si pisicile pot trai in casa 10- 15 ani. De regula cainii de talie mare traiesc mai putin decat cei de talie mica. Tine cont de cat ar putea trai animalul pe care il aduci in casa, fiindca el va depinde toata viata de tine!

Conditiile de locuit

Unde locuiesti acum? Stai intr-o grasoniera cat o cutie de chibrituri? Ce temperatura ai iarna in dormitor? Gandeste-te la aceste detalii, imaginandu-ti cum ar creste acolo un catel de cateva luni sau un pisoi. Multi oameni care locuiesc singuri considera ca ar fi perfecta compania unui animal. Dar pentru un caine sau o pisica, traiul intr-un spatiu limitat- adesea animalul fiind lasat de unul singur- nu este deloc placut. De aceea, daca nu dispui de mult spatiu, dar iti doresti compania unui animalut, poti opta pentru pesti, hamsteri sau purcelusi de Guinea.

La plimbare sau in fotoliu?

Poate nu o data ai vazut pe strada o persoana varstnica, abia tinand in lesa un caine energic. O astfel de persoana isi risca propria sanatate, dar si pe a altora. Atunci cand vrei sa-ti alegi un caine, intereseaza-te intai de caracteristicile rasei. Esti o persoana energica, iti place sa te plimbi mult? Atunci poti sa-ti iei un ogar, un brac, un cocker sau caini din alte rase care au nevoie de multa miscare. Daca dimpotriva, esti mai sedentara, poate ca nu un caine este cea mai buna alegere, ci o pisica. O vei rasfata tinand-o in brate, in fotoliu, iar deranjul va fi minim.

Leave a Reply