Autobiografia lui Adolf Hitler, “Mein Kampf” va fi republicată în 2015

Autobiografia lui Adolf Hitler, “Mein Kampf” va fi republicată în 2015

aIn timp ce se afla in inchisoarea Landsberg, Hitler si-a dictat prima parte dei “Mein Kampf”, care a devenit biblia national-socialismului.

Autobiografia lui Adolf Hitler, “Mein Kampf” va fi republicată în Germania în 2015 pentru prima dată de când a fost interzisă de Constituția țării după al Doilea Război Mondial.Conform Constituției germane post-1945, diseminarea filozofiei naziste este o infracțiune ce se pedepseşte cu închisoarea.

Drepturile de autor însă, deținute de statul Bavaria, unde s-a născut mişcarea nazistă în anii 1920, expiră în 2015, la 70 de ani de la moartea autorului.Institutul de Istorie Contemporană din Munchen a promis să publice o versiune adnotată cu note istorice, sperând că aceasta va fi folosită în şcoli.

Ministrul finanțelor din Bavaria declara că încă nu a decis dacă să acorde permisiunea, dar după expirarea dreptului de autor, institutul nu va avea nevoie de acest lucru.

Liderii evrei din Germania deja şi-au acordat sprijinul pentru proiecte, arătând că ei cred că aceasta ar împiedica neo-nazismul să profite de pe urma Mein Kampf.Institutul ar dori un acord cu oficialii din Bavaria pentru a începe acum lucrul la carte.Mein Kampf s-a vândut mai bune decât Biblia în timpul celui de-al Treilea Reich, iar Hitler a devenit multimilionar. Cartea a fost scrisă când a fost condamnat la cinci ani închisoare pentru încercarea de răsturnare a guvernului în 1924.

Leave a Reply