Afla ce tip de iubit(a) esti

Afla ce tip de iubit(a) esti

aAtunci cand este vorba de sex, daca mi s-ar fi cerut sa numesc o indemanare indispensabila, as fi raspuns: arta atingerii senzuale. Prin aceasta intelegand abilitatea – si capacitatea de a imagina – de a induce senzatii delicioase pe intreg trupul partenerului(ei), de la lobul urechii pana la calcaie.

O indemanare la fel de importanta este de a primi senzatii erotice fara alte sentimente sau ganduri care sa-ti distraga atentia. Acestea sunt cunostinte care pot fi invatate. Nu e nevoie sa fii subtire si frumoasa; nu ai nevoie de lenjerie scumpa sau jucarii de la sex shop; ai nevoie doar de dorinta si increderea de a experimenta.

Toti suntem unici in felul nostru atunci cand vine vorba de sex. Cautam diferite lucruri la partenerul pe care il alegem si avem propriile noastre pacate in pat. Chiar si felul in care gandim despre cum ar trebui sa se comporte barbatii si femeile din punct de vedere sexual este unic.

Aruncand o privire asupra stilului tau de a te comporta in pat te poate face capabil(a) sa mergi mai departe in viata ta sexuala. Poti depasi anumite atitudini care nu iti mai sunt de folos si poti invata sa te concentrezi mai mult asupra placerilor la nivel senzual.

Odata ce ai inteles ce fel de iubit(a) esti, iti poti imbunatati calitatile si iti poti depasi slabiciunile, facand toate schimbarile posibile. Vezi daca te recunosti in una din urmatoarele categorii:

Genul romantic

Te gandesti la pasiune numai din unicul unghi al dragostei si vezi actul sexual ca o ultima expresie a sentimentelor tale. Oricum, acest mod de a privi o relatie nu va permite sa se ajunga la acea perioada de “distantare” prin care trec majoritatea relatiilor. Atunci cand semnele initiale ale marii iubiri incep sa slabeasca, s-ar putea sa simti ca te-ai inselat in privinta partenerului(ei) si ca ai fost orbit(a).

Genul prietenos

Relatia ta intima tinde sa inceapa ca o relatie de prietenie si sa se dezvolte incetul cu incetul. Aceasta este condusa de afectiune, siguranta si colegialitate. Pui accent mai mult pe realizarile pe termen lung si nu pe satisfactiile de moment. Acest gen poate genera relatii extraordinare si de lunga durata, atat timp cat nu te ingrijoreaza faptul ca te-ai lasat in voia marii pasiuni.

Genul jucaus

Ai tendinta de a privi actul sexual ca pe o activitate recreativa si te bucuri de fiorul unei noi cuceriri sau chiar de mai multi parteneri in acelasi timp. Vei da curs nenumaratelor genuri de relatii si experimente sexuale, dar acestea iti vor oferi prea putina stabilitate si echilibru in viata.

Genul altruist

Acesta este un gen foarte rar de iubit(a). Viata sexuala si pasiunea sunt la finalul listei de prioritati in relatia ta sentimentala. Daca nu este asa, te concentrezi puternic asupra nevoilor partenerului tau si esti pregatit(a) sa o (il) iubesti neconditionat.

Genul rational

Te feresti de romantism si de pasiune si iti pastrezi mintea limpede in ceea ce priveste relatia ta intima, evaluandu-ti in mod sistematic potentialii parteneri inainte de a face o intelegere. Iti place sa faci aprecieri atente cu privire la mediul din care vine acea persoana, stilul de viata, telurile, scara de valori si modul de gandire al acesteia inainte de a decide daca ti se potriveste sau nu.

Genul furtunos

Acest gen de iubire este caracterizat de nesiguranta. Cand esti indragostit(a), probabil iti este greu sa mananci, sa bei sau sa te concentrezi. Suferi de sentimente puternice de indoiala, anxietate si gelozie in relatia ta si acest lucru conduce, de cele mai multe ori, la auto-distrugere. S-ar putea sa folosesti actul sexual ca pe o reasigurare a sentimentelor partenerului (ei) tau.

Care gen ti se potriveste? Trebuie sa te analizezi cu atentie si sa descoperi care descriere este a ta sau s-ar putea sa simti ca esti mai mult o combinatie din toate acestea. Unii oameni se comporta diferit in relatii diferite sau la diferite varste in viata lor.

Analizeaza felul in care iubesti in relatia actuala. Daca sunteti incompatibili – cat de mult esti pregatit(a) – sau partenerul tau cat de pregatit este pentru schimbare sau pentru compromis?

Leave a Reply