Adevarul despre zahar

Adevarul despre zahar

Cum te trezesti de dimineata, iti bei sucul de portocale si manaci iaurtul de fructe de padure si struguri, dar de asemenea iti “condimentezi” sangele cu zahar, care te poate conduce la o cadere sau supralaimentare. Retine ca acele produse care par a fi sanatoase, pot fi bogate in continutul de zahar.

Reunuta la zahar

Iti sugerez sa stai departe de zahar, dar cum sa faci asta? Sa eviti  produsele care au zahar pe lista de ingrediente, este o idee minunata. Primul ingredient are cea mai mare concentratie. Nu uita: tu vrei sa mananci mancare adevarata, nu o lingurita de zahar.

Mic dejun bogat in zahar

Uneori sabotam cea mai importanta masa a zilei, ne supraincarcam cu zahar, luam in fuga o briosa si am plecat la scoala, sau job. Trebuie sa fii sigur ca dejunul tau nu contine prea mult zahar si este bogat in proteine si fibre. Asa te va tine satula pentru mult timp, sa sari peste pranza nu e asa grav, daca esti in criza de timp. Produse precum batoane de cereale, sucuri, cereale, pot fi foarte bogate in zahar. Optiuni mai sanatoase sunt: fulgi de ovaz si ouale.

Produse naturale care contin zahar

Ai grija- alegand un strugure delicios, nu este intodeauna cea mai buna idee, chiar daca pare sanatos. Dintre toate fructele strugurii si ciresile au cel mai bogat continut de zahar, chiar daca este zahar natural. Orice este bun , consumat in moderatie, fructe ce nu contin asa mult zahar precum kiwi si grefele, sunt mai sanatoase si mai benefice, decat celelalte.

Cel mai evident daunator: Bomboanele

Uneori simtim nevoia sa mancam o mica bombonica. Cand te-ai decis ca este timpul pentru cateva bomboane. Retine ca unele sunt mai bogate in zahar ca orice alt aliment. O punga de bomboane cu fructe, nu inseamna ca sunt sanatoase, sau contin putin zahar. Redu nevoia de dulciuri la minimum, cand vrei sa te indulcesti, incearca orice ce sta departe de zahar. Ciocolata neagra de exmplu contine foarte putin zahar, comparativ cu celelalte.

Leave a Reply