Tratamente anticelulita

Tratamente anticelulita

aCelulita a devenit in ultimii ani o adevarata “boala” iar industria cosmeticii s-a dezvoltat corespunzator pentru a trata, imbunatatii sau elimina celulita. Cele mai utilizate tratamente cometice cat si chirurgicale pentru eliminarea si tratamentul celulitei sunt:

Mezoterapia
Se fac injectari cu ace fine in zonele afectate, lichidul injectat poate contine sulfina care fluidifica sangele si permite deci o mai buna circulatie a acestuia la nivel capilar, extract de Cynara scolimus care ajuta la scaderea retentiei de apa si are o actiune antitoxica, xilocaina (anestezic local) care permite substantei sa lifuzeze bine. Se mai pot adauga oligo-elemente ca zincul si siliciul, barba ursului care favorizeaza un drenaj local. In general sunt necesare 10-15 sedinte.
Electropiroliza
Aceasta metoda consta in utilizarea curentului electric pentru a “topi” adipocitele, se implanteaza ace legate la un generator de curent electric. Poate fi completat de metode de electrostimulare musculara. Este necesara urmarea unei cure proteice si cu vitamine si oligoelemente inainte de aplicarea acestui procedeu. De obicei , desi se mentine tonifierea pielii, celulita reapare in cateva saptamani, deci nu este o tehnica eficienta.
Drenajul limfatic
Se refera la o presiune usoara, executata cu ambele maini printr-un masaj regulat, circular si lent, insotit de o miscare de blocare-deblocare la nivelul punctelor strategice pe traiectul vaselor limfatice si pe ganglioni. Aceasta metoda este folosita atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea celulitei, este recomandata asociata cu alte metode sau dupa lipoaspiratie, singura nefiind suficienta.
Oligoterapia
Oligoelementele sunt metale si metaloizi care exista in corpul nostru in cantitati foarte mici care participa la reactiile biochimice din celule de aceea sunt necesare in alimentatie. Se recomanda oligoelemente care lupta impotriva radicalilor liberi, deci si impotriva imbatrinirii: cobalt, cupru, fluor, fosfor, litiu, molibden, nichel, siliciu, vanadiu, zinc, etc. Cele mai importante sunt seleniul care reduce sau previne celulita, tonifica pielea si intarzie imbatranirea celulara si cromul cu rol fundamental de prevenire in metabolismul grasimilor si al zaharurilor. Esentiale sunt si cuprul, prin actiunea lui antiinflamatoare, manganul prin rolul activator in sinteza tesutului conjunctiv, siliciul pentru actiunea asupra tesutului conjunctiv si pielii si zincul pentru stimularea sistemelor noastre de aparare.
Fitoterapia
Pentru a fi performanta, folosirea plantelor in tratarea celulitei trebuie sa se adapteze cat mai bine cauzelor celulitei. Ea va viza:
ameliorarea circulatiei venoase
facilitarea circulatiei limfatice
drenajul produsilor de catabolism (plantele cu actiune benefica asupra activitatii renale, hepatice, biliare si gastro-intestinale)
lupta impotriva constipatiei
favorizeaza o mai buna utilizare a acizilor grasisi a zaharurilor in organism
lupta impotriva edemului interstitial si a retentiei de apa in exces
Fitoterapia trebuie sa se constituie si intr-o dieta a pielii, trebuie sa fie restructuranta, intaritoare, catifelanta si hidratanta. Sealeg plante bogate in oligoelemente si vitamine, precum si pe cele cu efect asupraradicalilor liberi, pentru a lupta cu mecanismele oxidative celulare in exces, impotriva asfixierii premature a adipocitelor, responsabila de formarea celulitei si de incetinirea imbatranirii cutanate.
Pot fi utilizate urmatoarele plante, ca adjuvante in tratamentele locale, singure nu rezolva problema celulitei:
Roscova si algele produc senzatia de satietate si sunt adjuvante foarte utile in curele de slabire.
Crusinul este un laxativ.
Vita de vie rosie este un tonic venos.
Sulfina fluidifica sangele, are efecte benefice asupra tulburarilor circulatorii venoase si regleaza functiile enzimatice.
Salcia alba are actiuni antiinflamatorii si fluidifica sangele.
Ghimpele are un puternic efect vasoconstrictor venos, are actiune antiinflamatoare si antiedematoasa.
Coada calului este foarte utila in tratarea celulitei, fiind foarte bogata in oligoelemente si minerale, in special siliciu cu efect benefic asupra tesutului conjunctiv.
Cafeaua are efecte cardio-vasculare, actioneaza asupra grasimii, celulitei si surplusului ponderal. Cafeina ii asigura o functie lipolitica, o actiune cardiotonica si diuretica.
Uleiurile esentiale
Acestea nu se folosesc in stare pura pe piele, ci in uleiuri, crème si geluri care patrund in straturile profunde prin intermediul capilarelor sanguine. Se folosesc uleiurile esentiale cu efecte astringente si intaritoare, activatoare ale microcirculatiei, regeneratoare, care favorizeaza drenajul local.
Se recomanda uleiul de morcov care regenereaza pielea, uleiul de palma rosa, cel de ylang-ylang pentru ingrijirea fanarelor (piele, par, unghii), uleiul de chiparoscu efect asupra circulatiei venoase deficiente, uleiul esential de musetel albastru.
Vitaminele
Vitamina E lupta impotriva afectiunilor cardio-vasculare, vitaminelel A,C si E au rol in lupta cu radicalii liberi, tonifica pielea, lupta impotriva imbatranirii celulare premature, ajuta la ameliorarea sau mentinerea unei bune circulatii de intoarcere.

Pages: 1 2

Leave a Reply