Retete de oua vopsite pentru Paste. Trucuri pentru a da luciu oualelor vopsite

Retete de oua vopsite pentru Paste. Trucuri pentru a da luciu oualelor vopsite

Trucuri si sfaturi pentru vopsitul oualelor. Cum sa ai cele mai frumoase oua de Paste in cativa pasi simpli!

Traditia colorarii oualelor se regaseste in timpuri stravechi. Ouale vopsite, pasca, cozonacul, drobul, nu lipsesc de pe masa de Paste.

Iata cateva trucuri pentru a avea cele mai frumoase oua de Paste:

1. Ouale trebuie sa fie proaspete. Pentru a verifica acesta lucru este bine sa le scufunzi in apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, cele proaspete vor cadea la fund.

2. Pentru a nu se crapa in timpul fierberii, trebuie lasate la temperatura camerei minim 4 ore. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!

3. Ouale se spala cu apa si detergent si apoi se clatesc cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a se prinde cat mai bine culoarea.

4. Apoi le scoateti pe servetele de hartie si le lasati sa se usuce.

5. In final, ungeti fiecare ou cu putin ulei sau slanina, pentru a capata un luciu frumos.

Leave a Reply