Poţi strănuta dacă te gândeşti la sex !

Poţi strănuta dacă te gândeşti la sex !

aStrănutul este un act reflex declanşat de excitaţii cu punct de plecare nazal şi constând dintr-o expiraţie forţată cu glota închisă.  Cu alte cuvinte, este un proces semi-autonom de curăţire a căilor respiratorii ca reacţie la pătrunderea unor particule iritante în acestea.

Strănutul apare când nasul este iritat şi duce la eliberarea violentă a unei cantităţi de aer. Specialiştii suţin că acesta poate fi şi un semn că persoana în cauză are gânduri erotice. Acest gen de strănut apare la oamenii care au o mică dereglare a sistemului nervos autonom, care este în strânsă legătură cu nasul.

Se ştie că strănutul normal este ereditar iar cercetorii cred că şi cel care ne dă de gol atunci când ne gândim la sex poate fi transmis din generaţie în generaţie.

Un caz de astfel de strănut a fost înregistrat de curând de psihologul Harold Maxwell. Acesta l-a descoperit în timp ce consulta un bărbat de vârstă mijlocie care se plângea că strănută incontrolabil atunci când se gândeşte la sex. Pe de altă parte literatura medicală pomeneşte de o bătrână de 69 de ani care strănuta teribil după ce avea orgasm.

Alături de doctorul Mahmood Bhutta de la Universitatea Oxford, Maxwell a condus un sondaj pe internet în urma căruia a descoperit 17 persoane care susţin că strănută incontrolabil atunci când sunt excitaţi şi 3 care au spus că fac asta după ce au orgasm.

Leave a Reply