Miturile despre vegetarieni

Miturile despre vegetarieni

Viata unui vegetarian nu inseamna mancare de iepurasi si tofu in fiecare zi. Sunt multe mituri care se leaga de vegetarieni, dar nu se stie adevarul din spatele lor. De vreme ce luna octombrie este luna vegetarienilor, hai sa distugem niste mituri.

Mit: vegetarienii nu mananca destule proteine. Proteinele animale nu sunt singurele surse de proteine. Proteinele se gasesc si in alimente precum fasole, cereale integrale, legume. Unele surse bogate in proteine vegetale sunt tempeh, quinoa, migdale, orez brun, fasole. In plus, majoritatea oamenilor, vegetarieni sau nu, consuma mai multe proteine decat se recomanda intr-o zi.

Mit: proteinele din carne sunt mai sanatoase din proteinele din plante. Proteina e proteina. O teorie populara spune ca plantele sunt proteine incomplete, ceea ce inseamna ca trebuie combinate cu alte alimente. Teoria totusi, a intalnit scrutinul ca totusi, au destule proteine. In plus, cand consumi carne pentru proteine, grasimile nesaturate si deloc necesare se consuma, de asemenea. Evita sursele care contin multe proteine.

Mitul: o dieta vegetariana este prea slaba in calorii. Multi aleg sa fie vegetarieni pentru a slabi sau pentru a reduce caloriile. Poate ca termenul dieta ii face sa creada ca slabesc. Realitatea este ca dieta inseamna ceea ce mananci. daca mananci carne, aceea e o dieta. Dar se spune ca vegetarienii mananca doar fructe si legume slabe in calorii. adevarat, insa cantitatea spune totul. Daca mananca prea mult, nu pierd din kilograme, din contra. O calorie e o calorie, indiferent de unde provine.

Mitul: toti vegetarienii sunt activisti pentru drepturile animalelor. In timp ce unii oameni aleg sa boicoteze carnea pentru ca nu sunt de acord cu tratamentul aplicat animalelor si refuza sa sprijine cruzimea asupra animalelor, unii vegetarieni aleg sa nu consume carne pentru ca nu au incredere in siguranta alimentelor, pentru ca nu le place gustul sau pentru ca dieta vegetariana mentine sanatatea pe termen lung.

Leave a Reply