Mijloace de contraceptie

Mijloace de contraceptie

Indiferent daca optezi pentru prezervativ, pilule ori diafragma, trebuie sa alegi mijlocul contraceptiv ce ti se potriveste cel mai bine.
Prezervativul. Prezervativul trebuie sa devina cel mai bun prieten al tau, pentru ca este singurul care te va proteja impotriva BTS. Prin urmare, orice alt mijloc de contraceptie te-ai hotarat sa alegi, va trebui sa folosesti si prezervativul. Exista o variatie de forme si culori, nu are contraindicatii, iar daca nu vrei sa inghiti in fiecare zi hormoni si, mai ales, daca n-ai o relatie stabila, e varianta ideala.

Pilula. Pe scurt, pilulele (sau anticonceptionalele) reprezinta un estrogen si un progesteron reuniti in acelasi comprimat. Pilula trebuie luata zilnic, timp de 21 de zile, dupa care se face o pauza de o saptamana. Exista mai multe tipuri de pilule contraceptive, cu dozaj hormonal, care permite utilizarea lor pentru tratarea unor diverse probleme cum ar fi acneea.

Inelul. Este un dispozitiv din material plastic, suplu si transparent, pe care ti-l introduci in vagin, ca pe un tampon, loc in care ramane timp de trei saptamani. Functioneaza pe acelasi principiu precum pilula, eliberand un amestec de hormoni. E ultra-discret, usor de pus, insa nu te va feri de contactarea unei eventuale BTS. In caz ca pleci in vacanta si vrei sa-ti intarzii menstruatia, poti pune alt inel imediat ce l-ai scos pe precedentul.

Diafragma. E fabricata dintr-un cauciuc moale, fiind tinuta intinsa de un cerc elastic, si trebuie introdusa in vagin inainte de inceperea actului sexual. Ea actioneaza asemenea unei bariere asezate in calea spermatozoizilor. De obicei aceasta se ajusteaza dupa corpul fiecarei fete, iar o astfel de interventie se face numai la cabinetul ginecologic.
Trebuie sa ai grija de corpul tau, sa previi o eventuala sarcina, sau sa fii precauta in ceea ce privesc bolile cu transmitere sexuala. Pentru asta prezervativul te scoate din belele.

Leave a Reply