Masajul anticelulitic – acasa

Masajul anticelulitic – acasa

aMasajul anticelulitic este considerat una dintre cele mai eficiente metode de a trata aceasta problema ce afecteaza majoritatea femeilor: celulita. De aceea, daca vrei ca lotiunea anticelulitica pe care tocmai ai cumparat-o sa aiba rezultate maxime, iti recomandam sa o aplici alaturi de un masaj adecvat, timp de 10 – 15 minute si vei vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Executat corect si regulat, masajul anticelulitic ajuta atat la eliminarea grasimilor din tesuturi, cat si la redarea elasticitatii pielii, imbunatatind totodata aspectul estetic.

Acest tip de masaj se executa pe zonele predispuse formarii tesutului adipos (coapse, fese, picioare, abdomen) folosind diferite creme anticelulitice, cele mai bune fiind cele pe baza de cofeina, parafina, salvie sau iedera, a caror substante active ajuta la indepartarea depunerilor excesive de grasime, avand actiune revigoranta, decongestiva si hidratanta, pentru redarea aspectului fin si catifelat al pielii.

In efectuarea masajului puteti folosi diverse role de lemn sau alte dispozitive de masaj, incepand masajul de la glezne si urcand usor spre coapse si solduri. Este recomandat ca masajul sa se faca dimineata, cand muschii si pielea sunt mai relaxati, ori dupa baie sau dus, alternand temperatura apei in acest timp (rece-calda).

Daca in saloanele specializate masajul anticelulitic este ceva mai dur si cu siguranta mai complex, acasa se recomanda un masaj bland, cu miscari circulare, delicate, in sensul acelor de ceas, pentru a evita astfel aparitia vanatailor.

Masajul coapselor: folosind ambele maini, cu una vei intinde pielea si cu cealalta vei aplica crema anticelulitica, de la genunchi pana la solduri, pe partea din fata si apoi pe cea posterioara coapselor. Executa miscari ascendente, apasand usor, putand sa continui cu mici ciupituri.

Masajul feselor
: aplica lotiunea anticelulitica folosind miscari ascendente si impingand pielea in sus. Continua astfel, frecand energic in acelasi sens.

Masajul taliei/abdomenului: aplica lotiunea in sus, pana spre coaste, executand apoi cu toata palma miscari circulare asupra abdomenului, in sensul acelor de ceasornic.

Pentru efecte cat mai vizibile masajul anticelulitic trebuie combinat cu o alimentatie echilibrata, rationala, bogata in fructe si legume care vor ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, precum si cu exercitii fizice regulate.

Tineti cont de faptul ca masajul anticelulitic este contraindicat in cazul bolilor de piele, a varicelor, a fragilitatii capilarelor, in cazul unei sarcini si, deasemenea, nu trebuie facut in perioada menstruatiei.

Leave a Reply