Genele fericirii

Genele fericirii

Ce te face fericita? O masina, o casa, marea iubire sau faima? Inainte de a raspunde, analizeaza-ti arborele genealogic. Caci fericirea e codificata in genele tale.
Doua studii realizate la inceputul anului 2008 arata ca genele si varsta au un impact major asupra bunastarii noastre. Mai simplu spus, materialul nostru genetic decide cat de fericite vom fi de-a lungul vietii.

Jumatatea genetica. Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit ca genele unei persoane au o pondere de peste 50% in stabilirea nivelului de fericire a acesteia, care se cuantifica in cat de activa, stabila, sociabila si muncitoare este. Ca sa fii sigura ca fericirea ta e pe bune, afla ca elementele care compun starea de bine pe care o numim fericire si care se regasesc in genele tale vin de obicei la pachet. Ai unul din ele? Fii sigura ca o sa le ai si pe celelalte.

Jumatate vointa. E bine sa stii ca venitul salarial, statusul social sau educatia nu iti aduc fericirea. Nici macar evenimentele majore, triste sau pozitive, nu ti-o vor influenta. Cercetatorii spun ca una din cele mai simple metode de a intalni fericirea este sa te impaci cu personalitatea ta si sa te cunosti cat mai bine. Daca te simti pierduta si nu stii cum sa iti imbunatatesti starea de spirit, vorbeste deschis macar cu cativa oameni, stabileste-ti teluri ce pot fi implinite si nu te ingrijora.

Totodata, fa ce-ti place, dar programat; a fi organizata nu inseamna neaparat sa ai o viata plictisitoare. Pune pasiune si energie in ceea ce faci, condimenteaza-ti saptamanile cu evenimente neobisnuite si o sa simti cum fericirea va fi mai usor de gasit. Ah, uitasem: razi mai mult!

Ca sa ai un motiv de bucurie in plus, cercetatorii au aflat ca, inaintand in varsta, sentimente precum dezgustul sau tristetea se sterg treptat-treptat, iar parerile celorlalti nu mai sunt factori de influenta de care sa tinem cont ca in adolescenta.

Leave a Reply