Exercitii de optimism

Exercitii de optimism

Oricat de disperata ar fi situatia in care te gasesti, exista totusi o solutie. Iata cateva exercitii care te ajuta sa-ti sporesti optimismul.
Gandeste pozitiv. Ti s-a intamplat vreodata sa te gandesti la un coleg si tocmai atunci sa te sune? Sau sa te rogi in gand sa nu te intalnesti cu seful care te stie in concediu medical si sa te izbesti de el la strand? Se pare ca atragem situatiile asupra carora  ne concentram, indiferent daca ni le dorim sau nu. Teama, nelinistea, neincrederea genereaza exact situatiile de criza care provoaca asemenea ganduri. E ca un cerc vicios. Intrerupe-l.

Descopera-ti simtul umorului. Te-ai incuiat vreodata pe dinafara dupa ce ai dus gunoiul, iar in acest moment mancarea ti se facea scrum in cuptor? Daca tocmai au aparut si niste prieteni neanuntati, ai putea crede ca cineva acolo sus te uraste. In loc sa te lamentezi, incearca sa ii convingi ca intentia ta a fost sa redecorezi apartamentul in “negru de fum”. In mod sigur vor gusta cu placere gluma, desi nu se poate spune acelasi lucru despre friptura din cuptor.

Cere ajutorul. Nu lasa un necaz sa te copleseasca. Apeleaza la prieteni.

Pastreaza-ti prezenta de spirit. Daca tii panica si teama de ridicol sub control, cei din jur vor minimaliza orice situatie stanjenitoare.

Evalueaza-ti reusitele. Fa o lista cu motivele de mandrie, indiferent daca se refera la munca ta, la relatie cu familia sau la parul tau ondulat natural. Vei descoperi zeci de motive care sa-ti dea incredere in tine la care nici nu te-ai gandit pana acum.

Cauta laudele. Pesimistii au fost adesea descurajati in copilarie. A sosit momentul sa le inlocuiesti cu pareri mai incurajatoare. Roaga-ti prietenii sa iti spuna motivele pentru care te admira.
Ia exemplu de la altii. Se spune ca cine se aseamana se aduna. Incearca sa stai in preajma oamenilor optimisti. Vei prelua inconstient felul lor de a trece peste neplaceri marunte.

Newer Post

Leave a Reply