Cum va protejati telefonul mobil de virusi

Cum va protejati telefonul mobil de virusi

Virusul este un cuvant teribil care aduce teroarea in mintea noastra. Cand auzim ca telefonul nostru mobil este infectat cu un virus, atunci acesta este cel mai rau lucru care se poate intampla cu acesta. Acest lucru se datoreaza faptului ca fisierele, documentele etc. stocate in interiorul mobilului pot fi distruse sau sterse definitiv din cauza virusului.

Unii utilizatori de dispozitive mobile ar putea crede ca virusii sunt facuti numai pentru laptop, calculatoare si PC-uri. Aceasta este absolut o presupunere gresita. Virusul poate dauna mobilului in masura in care poate dauna laptopurilor, computerului si PC-urilor. Fie ca este vorba despre un smartphone Android, mobil windows sau orice altceva, virusul poate ataca oricare dintre ele.

Cu toate acestea, am compilat o lista de sfaturi si masuri de precautie cele mai puternice prin care va puteti elibera mobilul de virus.

Iata cele mai eficiente masuri de precautie si sfaturi disponibile prin care va puteti proteja smartphone-ul de virusi intotdeauna. Deci, aruncati o privire asupra fiecaruia dintre ele:

1. Introduceti adresa URL in bara de adrese

In timp ce navigati pe Internet, incercati intotdeauna sa introduceti adresa URL in bara de adrese. Nu faceti niciodata clic pe linkul similar afisat mai jos. Deoarece pot fi site-uri care contin virusi. In site-ul fals si original, poate exista o diferenta de punct pe care o ignorati de multe ori si acest lucru poate face o intrare pentru virusi in telefonul mobil.

2. Evitati sa faceti clic pe atasamente necunoscute

Daca nu aveti cunostinta despre atasament, nu il deschideti niciodata, deoarece poate contine un virus care poate fi instalat automat in telefonul dvs. mobil imediat dupa deschiderea fisierului de atasament.

3. Nu faceti niciodata clic pe nici un link

In timp ce utilizati internetul, trebuie sa fi vazut ca pe diferite site-uri sunt afisate diferite link-uri necunoscute. Aceste link-uri va pot atrage spunand ca ati castigat un premiu sau altceva, de asemenea, acest lucru poate fi sursa unor virusi. Incercati sa ignorati aceste linkuri.

4. Feriti-va inainte de a va impartasi cardul de memorie

Este posibil sa fiti impartasiti frecvent cardurile de memorie printre prietenii dvs. din cauza unor motive cum ar fi luarea de cantece, fisiere, etc. Aveti grija in timp ce faceti acest lucru deoarece cartela de memorie pe care o introduceti in telefonul mobil poate contine virus.

5. Aveti grija sa nu conectati telefonul mobil la un PC necunoscut

Este posibil sa fi conectat de multe ori telefonul mobil printr-un cablu de date la un computer necunoscut pentru a partaja videoclipuri, filme, cantece, fisiere etc. Nu stiti niciodata daca computerul cu care va conectati mobilul contine virusi sau nu. Deci, inainte de conectarea telefonului mobil la un computer necunoscut, asigurati-va ca nu contine virusi.

6. Aveti grija sa nu descarcati fisiere din surse necunoscute

Majoritatea virusilor intra in telefonul tau mobil de pe Internet. Fisierul sau documentul pe care il descarcati, din orice e-mail, poate contine virus. Asadar, asigurati-va ca e-mailurile prin care descarcati fisierele si documentul nu contin virusuri.