Cum sa ai unghiile perfecte pentru petrecere

Cum sa ai unghiile perfecte pentru petrecere

Stii prea bine ca mainile sunt cartea de vizita a cuiva – ele spun multe despre persoana in cauza, in functie de cat de aranjate sau de ingrijite sunt. Asa ca incepe cu baza – igiena.

Incepe cu unghii curate – foarte curate! Unghiile fara cusur, fara pete, ofera baza unei manichiuri de lunga durata. Daca cureti paturile unghiilor de mizerie si alte reziduuri, precum lotiuni sau uleiuri, oja poate adera mult mai bine.

Pileste intr-o singura directie. Daca pilesti in mai multe directii, se pot ivi rupturi ale unghiilor. Indiferent de produsele folosite apoi, de culori, suprafata unghiei si marginea care nu mai sunt finisate nu vor permite lacuirea unghiilor in mod echilibrat si egal.

Alege o nuanta neutra. Culorile luminoase si colorate sunt usor de observat cand se duc de pe unghii. Pentru a masca oja care sare de pe ele, se recomanda alegerea unui lac din aceeasi familie de culoare ca si tonul tau de piele.

Nu sari peste lacul protector. Lacul protector ofera mai mult decat un finisaj dragut. El creeaza si o bariera puternica ce mentine unghiile tari si frumoase. Aplica un strat nou la cateva zile.

Hidrateaza regulat. Pielea uscata lasa mainile sa arate neingrijite si e si mai rau pentru unghiile tale. de fiecare data cand te speli pe maini sau speli vasele, apa iti mai afecteaza putin manichiura. Expunerea la apa face unghiile mai slabite. Pentru a mentine unghiile, cat si cuticulele, suple, aplica o crema de maini bogata in nutrienti, de cateva ori pe zi.

Si nu uita: lipsa vitaminei A si a calciului provoaca uscarea si casarea unghiilor. Lipsa de proteine, acid  folic si vitamina C provoaca unghii sensibile, iar punctele albe de pe unghii inseamna o deficienta de proteine sau de zinc. Unghiile crapate sau sensibile pot aparea daca nu te hidratezi corect.

Leave a Reply