Cum alegem rujul potrivit

Cum alegem rujul potrivit

aaRujul este un element cheie al aparentei unei femei.

Alegerea sa este deci capitala si dificila: tonul, textura, armonia cu tenul si imbracamintea, totul trebuie luat in considerare. Iata cateva sfaturi!

O culoarea pentru fiecare ten

Pentru a sti ce culoare de ruj sa alegi, e bine de stiut ca pielea deschisa se marita cel mai bine cu rujuri in tonuri de roz. Ele permit punerea in valoare a delicatetii tenului, cu conditia ca acesta sa fie pur si impecabil.

Atunci cand tenul este masliniu sau mai inchis la culoare, sunt indicate tonurile caramizii, cuproase, rosii. Bejurile sunt iarasi ideale, deoarece se topesc delicat in tenul de culoarea caramelului. Atentie la rozul fuchsia, care este prea agresiv pentru pielea inchisa.

Un ruj pentru fiecare tip de gura

In zilele speciale, da-ti si cu un gloss cu aroma fructata, care le confera buzelor volum si tenului prospetime si tinerete.

Gaseste-ti rujul potrivit! Fereste-te de tonurile sumbre de ruj, de tip violet sau bordeaux, care intristeaza figura. La fel, evita tonurile portocalii, vei arata ca o bolnava de hepatita.

Cu cat un ruj este mai inchis, cu atat va scoate mai in evidenta buzele si eventualele defecte ale gurii.

Daca ai buzele fine si mici, alege tonuri deschise si naturale care vor da volum, si pune si un gloss deasupra.

Alte criterii

Si alte criterii pot interveni in alegerea rujului de buze. De exemplu, intr-o lumina rece (neon, lumina artificiala), tonurile rujului nu trebuie sa fie prea albastrui, in timp ce in lumina calda trebuie sa te feresti de tonurile prea portocalii.

Atentie si la albul dintilor: daca ai o culoare a dintilor care tinde spre galbui, rujurile in tonuri brune sau portocalii vor accentua fenomenul, in timp ce tonurile albastrui vor atenua.

In fine, un ultim sfat: nu te increde in culoarea indicata pe tub; numeroase formule depind de culoarea naturala a buzelor pentru aspectul final. Daca exista testere, nu ezita sa le folosesti!

Leave a Reply