Care este cauza ridurilor și cum le tratăm

Care este cauza ridurilor și cum le tratăm

Ați auzit spunând că ridurile sunt foaia de parcurs a vieții voastre. Unii dintre noi, totuși, ar prefera să nu ne amintim de distanța pe care am călătorit-o. Ce puteți face? În primul rând, înțelegeți ce cauzează ridurile. Apoi, dacă doriți să le reduceți, explorați opțiunile de tratament.

Ridurile sunt un produs secundar al îmbătrânirii. Cu vârsta, celulele pielii se împart mai încet, iar stratul interior al pielii, numit dermă, începe să se subțieze. Aceasta începe să anuleze întinderea și structura pielii.

Îmbătrânirea pielii începe, de asemenea, să-și piardă capacitatea de a menține umezeală, produce mai puțin ulei și este mai înceată să se vindece. Toate acestea contribuie la procesul de încrețire.

Contractiile musculare faciale. Liniile dintre sprâncene (liniile încruntate) și liniile care se ridică din colțul ochilor (laba gâștei) sunt considerate a fi rezultatul contracțiilor musculare facialq. Zâmbitul, statul încruntat, sclipirea și alte expresii faciale obișnuite fac ca aceste riduri să devină mai proeminente.

Există numeroase opțiuni de tratament pentru riduri, inclusiv creme și loțiuni. Tratamentele cu prescripție, inclusiv cremele de retinoid Renova și Retin-A, sunt, de asemenea, o opțiune.

Există mai multe remedii naturale pentru a reduce semnele de îmbătrânire. În timp ce există multe beneficii din îngrijirea naturală a pielii, nu toate practicile și remediile sunt susținute de cercetare și unele nu au fost studiate în mod adecvat. Dacă doriți, puteți încerca unele dintre aceste tratamente populare de îngrijire a pielii, deși:

Suc de lămâie: Masați sucul de lamaie peste tot pe piele pentru a vă ajuta să scăpați de riduri. Sucul funcționează ca un agent de curățare profund și astringent și poate ajuta la menținerea pielii curate și tensionate.

Sucul de varza: un remediu stravechi pentru eliminarea ridurilor, sucul de varza trebuie sa fie masat pe pielea fetei si lasat sa se usuce. După ce sucul se usucă, clătiți-l cu apă caldă. Sucul de varza se crede ca ajuta la strangerea muschilor faciali.

Apă de trandafir: Un alt tratament anti-îmbătrânire este aplicarea unui pachet de față alcătuit din apă de trandafir, miere și turmeric. Utilizați acest amestec pentru a exfolia pielea și pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a preveni ridurile.

Papaya: Pasați o papaya copt și aplicați pulpa pe fata si gat. Vitaminele esențiale găsite în papaya ajută la menținerea netedă și neclintită a pielii.

Albuș de ou: Acesta este un remediu popular pentru îmbătrânirea pielii. Aplicați albușuri de ou amestecate cu ulei de nucă de cocos pe față și lăsați-l să se usuce înainte de clătire. Acest lucru ajută la menținerea elasticității pielii și elimină semnele de îmbătrânire. Uleiul de nucă de cocos funcționează ca un hidratant și previne și deshidratarea pielii.