Zambeste larg!

Zambeste larg!

O dantura superba transforma orice zambet intr-unul absolut sclipitor. Iata inca un motiv sa nu lasi ingrijirea dintilor numai pe seama dentistului.
Trebuie sa recunoastem, pentru multi periatul zilnic este un adevarat chin. Unde mai pui ca aproape toti ne spalam pe dinti cand suntem pe pilot automat, mai ales dimineata, cand de fapt nici nu ne-am trezit bine. Dar un periat “negandit” nu este inofensiv, ci dimpotriva, poate face mult rau.

Primii pasi: opteaza pentru o periuta cu perii moi, cei tari ranesc gingiile. Periuta se aplica dintr-un unghi de 45 de grade la baza gingiei, apoi se roteste catre marginea dintelui. Nu aplica presiune, lasa periuta sa isi faca treaba. Trebuie sa o schimbi cel putin o data la trei luni.

Alege pasta de dinti: din cauza alimentatiei “moderne”, saliva nu mai poate sa protejeze dintii de una singura de aceea avem nevoie de fluor. Alege o pasta de dinti cu fluor si foloseste-o cel putin de doua ori pe zi; poti de asemenea opta pentru o pasta de dinti cu fluor si agenti antibacteriali.

Ata dentara. Este obligatorie. Periatul nu este suficient, pentru ca sunt foarte multe locuri care raman neatinse. De aceea este necesar sa folosesti ata dentara dupa fiecare periaj.

Nu uita clatitul. Dar nu cu apa de la robinet, ci cu apa de gura. In ultimii ani a devenit foarte populara tocmai beneficiilor sale. Sunt mai multe feluri de apa de gura, asa ca ai de unde alege. Unele contin clorhexidin, substanta ce omoara bacteriile care afecteaza gingiile si cauzeaza carii.

Totul integral. Micul dejun e cea mai importanta masa a zilei, deoarece ne confera energia din ziua respectiva. Un bol de cereale este exact ceea ce ai nevoie ca sa incepi ziua cu bine. Ai grija de dantura ta pentru ca arata cum esti tu.

Leave a Reply