Windows Genuine- Cum sa elimini sau sa stergi notificarile-Xp piratat

Windows Genuine- Cum sa elimini sau sa stergi notificarile-Xp piratat

Cum sa eliminam modificam stergem notificarile Windows Genuine Advantage (WGA) in Windows XP

Notificarile WGA au loc cand calculatorul nu a trecut testul de validare. Acest test poate fi picat datorita unei copii windows genuinepiratate a Windows XP (non-genuine), sau daca ati schimbat serialul de instalare cu un serial generat de un soft, sau uneori fara o explicatie. Esecul validarii instaleaza trei tipuri de notificari pe calculator: una pe ecranul de login, una in timer si una intr-un balon de avertizare. De asemenea dezactiveaza actualizarile de pe site-ul Microsoft, posibilitatea instalarii IE7 si Windows Media Player 11. urmatoarea procedura poate scapa de aceste trei notificari, dar tot nu veti putea utiliza Windows Update, si nu veti putea descarca softuri de la Microsoft care necesita o licenta valida.

Eliminarea Windows Genuine Advantage

Eliminarea Windows Genuine Advantage

1. Daca ati instalat doar notificarile Windows Genuine Advantage, utilizati functia System Restore pentru eliminarea programului. Apoi refuzati sa acceptati actualizarea WGA la urmatoarea actualizare a Windows. Daca nu reusiti, procedati ca mai jos:

2. Deschideti directorul System32 dand clic pe Start -> Run si in caseta de dialog Run tastati system32 si dati clic pe OK sau Enter. Sau navigati manual clic pe My Computer -> (X:) (unde X reprezinta litera partitiei pe care se afla instalat Windows) -> Windows -> System32.

3. Apoi in “System32” mergeti in meniul Tools -> Folder Options, dati clic pe eticheta View si debifati optiunea “Hide extensions for known file types”.

4. In directorul System32 cautati fisierul WgaLogon.dll si redenumiti-l apasand F2 in WgaLogon.dll.bak.

5. Creati un noua copie a fisierului WgaLogon.dll, dand clic dreapta pe spatiul alb din System32 si selectand New -> Text Document.

6. Lasati documentul gol si dati-i numele “WgaLogon.dll”. Tastati Enter (pe tastatura).

7. Veti primi un mesaj de avertizare “If you change a file name extension, the file may become unusable. Are you sure you want to change it?”. Dati clic pe Yes pentru a schimba extensia fisierului.

8. Pentru realizarea urmatorilor doi pasi trebuie sa va miscati foarte repede! Cautati in directorul System32 fisierul “WgaTray.exe” si stergeti-l. Veti avea apoi numai 5 secunde pentru a gasi “WgaTray.exe” in Task Manager.

9. Deschideti imediat Task Manager prin apasarea combinatiei de taste Ctrl+Shift+Esc, sau dand clic dreapta pe Taskbar si alegeti Task Manager. Dati clic pe eticheta Process si apoi selectati “WgaTray.exe” si dati clic dreapta si alegeti din meniu optiunea End Process.

10. Nota! Acest proces s-ar putea sa dureze putin mai mult. Tot ceea ce se va intampla este ca “WgaTray” va continua sa reapara in lista de procese. Pentru a sterge notificarile dupa aceasta, mergeti in directorul System32. Veti gasi 2 fisiere “WgaLogon.dll.bak” (cel pe care l-ati redenumit) si un fisier numit “WgaLogon.dll” de tip Application Extension (0 KB). Stergeti fisierul Application Extension, redenumiti “WgaLogon.dll.bak” in “WgaLogon.dll” si repetati acesti pasi de la pasul 4 inainte (la o viteza mai mare!!)

11. Restartati calculatorul dupa ce ati terminat. Toate mesajele de notificare ar trebui sa dispara.

Acest proces va elimina doar notificarile, si nu va valida copia voastra de Windows XP.

Daca aveti probleme dupa efectuarea acestor pasi, dezactivati Windows Update inainte de restartare. Exista de asemenea si un program RemoveWGA care face toate aceste lucruri. Vedeti link-ul urmator:

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/RemoveWGA.shtml

Dupa aceasta nu veti mai putea descarca actualizari deloc (asta prin intermediul serviciului Windows Update). Exista o extensie a browserului Firefox numita Windiz ce va permite sa va actualizati sistemul indiferent daca este validat sau nu. Il gasiti la adresa:

http://windowsupdate.62nds.com/install.php?o=0&screenw=1280&screend=32#

Puteti de asemenea redenumi “WgaTray.exe” daca nu-l puteti sterge din Taskbar. Ar fi util sa aveti Task Manager deschis inainte de a sterge fisierul “WgaTray.exe”

Leave a Reply