Vizita la ginecolog

Vizita la ginecolog

Nici o frica! Emotiile si panica nu de fapt ce cauta pe reteta medicului ginecolog. Toate acele povesti despre nenorocirile care s-ar intampla in cabinetele ginecologice n-au nimic de-a face cu realitatea.

Convinge-te singura: acolo nu se intampla nimic altceva decat un control medical si profesionist al corpului tau.

Ti se face rau numai cat te gandesti la scaunul acela horror din cabinete? Nici o panica! Tu stabilesti ce se intampla si ce nu in timpul consultului. Daca nu ai o boala ce trebuie tratata sau depistata urgent, atunci poti alege tu momentul cand te vei urca pe scaunul ginecologic fara retineri. Nu uita ca tot ce se intampla acolo este spre binele tau, pentru ca tu si viitorii tai prieteni sa fiti sanatosi. In plus, medicii ginecologi sunt deja familiarizati cu temerile pe care si le fac fetele cu privire la consult, asa ca vor avea foarte mare grija. Daca doctorul ginecolog nu te face sa te simti suta la suta confortabil in timpul consultului, abandoneaza-l si fa-ti programare la o alta clinica.

In timpul consultului ginecologic poate pati ceva himenul? Nici o grija! Asta nu se va intampla. Medicul ginecologic va avea grija ca totul sa ramana ok “acolo”. Pentru consult el va folosi de aceea un aparat foarte special numit vaginoscop. Astfel, himenul tau va ramane intact.

Cat de des trebuie sa mergi la un consult ginecologic? Daca nu ai probleme, dureri sau intrebari, ajunge sa te duci la medic o data pe an, pentru a trece prin controlul de rutina. Daca iei anticonceptionale, du-te la medic de fiecare data cand ai nevoie de reteta. In rest, apeleaza la medicul ginecolog  de fiecare data cand ai un simptom sau o senzatie in zona intima, pe care nu ti-o poti explica.

Exista insa situatii, in care nu ar trebui sa amani vizita la ginecolog. Iata o lista:

-secretii galbui sau verzui, urat mirositoare.

-probleme si iregularitati cu ciclul.

-dureri de burta si sangerari intre ciclu.

-cand vrei sa-ti prescrii anticonceptionale

-cand vrei sa iei “pilula de dupa”

-cand ai simpotme de sarcina( cat mai repede!)

Leave a Reply