Vinurile medicinale, adevarate elixiruri

Vinurile medicinale, adevarate elixiruri

Nu la fel de cunoscute precum ceaiurile, uleiurile sau tincturile, vinurile medicinale au efecte foarte bune nu doar asupra sanatatii, ci si asupra starii noastre de spirit. Singura conditie de care trebuie sa tineti cont, daca intentionati sa consumati o astfel de bautura, este ca nu trebuie confundata cu un vin de masa. Pentru ca rezultatul “tratamentului” sa fie cel mai bun, vinurile medicinale trebuie sa fie consumate cu moderatie, sub prescriptie stricta, la fel ca orice medicament.

De asemenea, pentru ca vinul pe care il pregatiti sa fie preparat corespunzator si munca dvs.sa nu devina inutila, va recomandam urmatoarele:

1. Utilizati doare vase curate, oparite de cate trei ori, cel putin 30 de minute;

2. Nu folositi vase metalice! Spalati foarte bine fructele ce intra in compoziti vinurilor. Utilizati fructe coapte, iar in cazul plantelor uscate, nu le folositi pe cele uscate la soare.

3. Folositi, acolo unde este cazul, rachiu ce sa contina minimum 40% alcool. Daca ati tinut cont de aceste sfaturi, reteta nu are cum sa esueze. Mai trebuie sa pastrati vinul rezultat in sticle inchise ermetic si tinute la temperatura camerei si sa il consumati asa cum prescrie reteta. Atentie! Vinurile medicinale nu se consuma in amestec.

Cateva retete si recomandari aferente:

Vin de afine – antidiareic, antiseptic, bactericid, dizolvant al acidului uric. Ingrediente: 500 g de afine, 1 l de vin rosu. Mod de preparare: se varsa afinele intr-un vas, se adauga doua pahare cu apa si se fierb incet 15 minute. Se adauga vinul rosu si se prelungeste fierberea inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Administrare: cate 25 de ml, de 3 ori pe zi, inainte de mese.

Vin de grepfrut – aperitiv, drenor digestic, drenor hepatic, racoritor,bogat in vitamina C. Ingrediente: sucul de la 2 grepfruturi,  1 l de vin alb, 200 g de zahar si 50 de ml de rachiu. Mod de prepare: se amesteca ingredientele si se lasa 2 saptamani la rece. Se filtreaza si se imbuteliaza. Administrare: cate 50 de ml, de 3 ori pe zi , inainte de mese.

Leave a Reply