Unde se duc banii?

Unde se duc banii?

Micile cheltuieli zilnice, pe care nici nu le iei in seama, iti golesc adesea portofelul. De cate ori nu ti s-a intamplat ca la sfarsitul zilei sa te intrebi nedumerita pe ce s-au dus banii? Si tot asa, pana la sfarsitul lunii, cand iti dai seama ca ai cheltuit nejustificat de mult, fara sa fi facut investitii majore. Iata cateva modalitati  pentru a preveni si controla cheltuielile tale zilnice.
Cumparaturi pe “saturate”
Suna amuzant, dar sfatul este practic si merita incercat: nu merge la cumparaturi cu stomacul gol. Explicatia e simpla: daca mergi intr-un hipermarket inainte de ora mesei, diversele produse alimentare iti vor face pofta ori foame si vei pune in cos chiar si lucruri care nu se aflau pe lista ta. In caz extrem vei lua o pauza de masa la un fast-food de acolo. Asa ca, in loc sa mergi la cumparaturi la 11 dimineata, incearca pe la ora 14:00, dupa ce ai mancat si te-ai odihnit putin. Vei fi mai eficienta.

Sacosa de cumparaturi
Pungile din magazine nu mai sunt gratuite, ceea ce inseamna ca de fiecare data cand mergi la cumparaturi fara una sau doua plase la tine vei cheltui bani in plus. Pastreaza si utilizeaza sacosele pe care le ai de la cumparaturile anterioare si nu va mai trebui sa dai pana la cate 3 lei de fiecare data peste pretul datorat.

Viziteaza hipermaketuri
In loc sa-ti faci cumparaturile pe fuga dintr-un supermarket sau de la alimentara din colt, fa-ti timp o data pe saptamana sa vizitezi un hipermarket. Produsele pe care le gasesti aici sunt mai ieftine in medie cu 2 sau 3 lei decat in alte locuri, iar la cantitati mai mari lucrul acesta se simte! In plus, aici gasesti tot timpul oferte la produsele de pe raft: reduceri cu 10%, unele gratuitati, cantitate mai mare la acelasi pret. Enjoy!

Leave a Reply