Un nou inceput

Un nou inceput

Majoritatea oamenilor au convingerea ca viitorul nu poate fi mai bun decat trecutul lor. Focalizarea lor pe momentele neplacute nu e recomandata, caci duce la recrearea  lor. Daca vrem un an mai bun, e bine sa evaluam trecutul in functie de momentele pozitive, ale noastre si ale celor din jur si sa nu repetam greselile anterioare. Viitorul se invata!

Anul trecut nu a fost unul dintre cei mai buni? Nu te descuraja! Niciodata nu e prea tarziu pentru o schimbare.

Viseaza

Pentru inceput, iti propun un mic exercitiu de imaginatie. Gandeste-te ca esti in ianuaria 2010 si ca privesti inapoi la anul care tocmai a trecut. Ce vezi? Iti amintesti de zilele minunate petrecute la shopping in Milano? De gentile Prada si Luis Vitton cumparate? De vara incendiara in care ai facut plaja pe Coasta de Azur, de el, care te-a cucerit cu o privire, de bursa in strainatate obtinuta? Ti se par exagerate aceste visuri? De ce? Ce te impiedica sa iti doresti mai mult?

Fa o lista

Dupa ce te-ai gandit cam ce ti-ai dori de la noul an, rupe-ti o ora din timpul tau pretios si fa-ti o lista cu primele 10 prioritati. Aseaza-le in functie de ordinea in care doresti ca acestea sa se realizeze.

Cu lista la vedere

Dupa ce ai scris lista, nu o lasa la voia intamplarii, pe birou. E posibil sa se piarda sau sa o arunci din greseala. Este indicat sa o afisezi intr-un loc unde sa o citesti zilnic. Lipeste-o in fata patului, astfel incat sa o poti citi in fiecare dimineata.

Nu exista “nu pot”, exista “nu vreau”

Trebuie sa crezi ca tot ceea ce ti-ai propus va fi indeplinit pana la sfarsitul anului. Daca obiectivele tale sunt prea indraznete sau de durata, nu trebuie sa dramatizezi. Poate in acest an poti face pasi marunti pentru atingerea lor. Important este sa vrei.

Fii perseverenta

Daca nu iti iese din prima, mai incearca. Nu te descuraja. Din fiecare experienta inveti cate ceva. Trebuie sa dai dovada de incapatanare si de perseverenta pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

Leave a Reply