Tu ce sapun folosesti?

Tu ce sapun folosesti?

Ingrijirea pielii este un element essential in orice sezon. Acum ca iarna a trecut, nu inseamna ca iti permiti sa neglijezi acest aspect. O piele frumoasa are nevoie de hidratare in fiecare zi pentru ca tu sa te simti bine cu tine si sa radiezi de buna dispozitie.

Pentru ca ea sa fie intotdeauna frumoasa, supla si luminoasa este important sa mentii echilibrul in privinta continutului de apa. Alege un sapun care sa-ti hidrateze si sa-ti catifeleze pielea de la prima atingere. Cand organismul tau este deshidratat, acest lucru se observa in primul rand la nivelul epidermei.

Stiai ca:
–    Toate tipurile de piele, indifferent de varsta, pot fi afectate de deshidratare. Chiar si in cazul unui ten gras, pielea poate devein uscata, dura, predispusa la descuamare.

–    Pielea are ritmul ei de regenerare. La trei saptamani apar celule epidermice noi. Celulele moarte trebuie indepartate pentru a face loc celor tinere, iar exfolierea este deosebit de importanta pentru a pastra prospetimea pielii.
–    Exfolierea pregateste pielea pentru hidratare. Ea va asimila mult mai usor substantele hranitoare.
–    Mostenirea genetic si diferite problem de sanatate constituie o parte dintre motivele care duc la deshidratarea pielii.

Stilul de viata are si el un cuvant de spus in acest sens. Vorbim aici de factori ca: lipsa somnului, stresul, fumatul sau alimentatia incorecta.
–    Termenul stiintific pentru pielea deshidratata este xerodermie. Vorbim despre acest lucru atunci cand, la nivelul stratului cornos, cantitatea de apa scade sub 10%.

Hidratarea zilnica este secretul pielii frumoase. Foloseste un sapun crema care contine ¼ crema hidratanta,nu usuca pielea asa cum o poate face un sapun obisnuit, ci ajuta la mentinerea nivelului natural de hidratare. Pielea ta va fi moale, neteda si matasoasa la atingere de-a lungul intregii zile.

Leave a Reply