Trend de toamna 2010: Moda militara

Trend de toamna 2010: Moda militara

Military fashion este un trend deloc nou, chiar rezista inca din 2008. Anul acesta, ca in fiecare an, evolueaza. De data aceasta, spre functionalitate si utilitate. Acum, uniformele militare se inspira din secolul 20, spre deosebire de anii trecuti, cand inspiratia venea din secolele 18 si 19.

Elementele-cheie. Moda militareasca urmareste anumite motive in moda feminina, cat si in cea masculina: verdele militaresc este culoarea de baza, urmata de albastrul marin. O haina sau o jacheta minunata devine piesa centrala a toamnei pentru acest trend. Si daca verdele este culoarea modei, lana este materialul acestui trend, folosit ca guler pentru haine sau pentru cizmele militaresti.

Pentru moda militara exista doua lookuri principale si folosite in colectii: army sau aviator. In timp ce trendul army este mai mult despre nuantele de verde reinterpretate, despre haine cu guler din lana, dar nu despre printul camuflaj, evitati-l deocamdata, interpretarea trendului aviator este mai putin accesibil. Tine de un look mai discret, cu taieturi fine. Si uita de verde, aici este vorba de nuante inchise si de jachete din piele maron si neagra.

In timp ce in 2010, trendul militaresc tine de nuante de verde si de imbracaminte utila, pre-2010 a fost exuberant, inspirat din anii `80`, cu uniforme decadente si vivace. Inca se mai poarta, asa ca detaliile aurii si epoletii sunt IN, pentru a-ti crea un look nou, de la rock pana la feminin sau boem.

Rock chic. Pantalonii skinny sau colantii sunt perfecti. Poarta-i cu toc si atitudine.

Feminin. In 2009, jacheta militara era atinsa de feminitate. Gandeste ca Ralph Lauren – o jacheta dreapta, rosie, militareasca, asortata cu o rochie lunga cu pene. Este impractic, dar merge daca vrei sa impresionezi si sa ramai in tiparele modei 2010.

Lux boem. Gandeste-te la cizmele peste genunchi din colectiile Gucci, printurile foho si jachetele stricte militaresti. Si aplica!

Leave a Reply