Tratamente specifice

Tratamente specifice

Dupa ce ti-ai curatat si pilit unghiile, inainte de a trece la etapa principala si de a te decide intre o nuanta de fucsia sau una de pruna putreda, trebuie sa aplic o baza. Ingrijite in acest fel regulat, isi vor recapata rezistenta si stralucirea naturala.
Unghii moi. Contin foarte multa apa, dar prea putine lipide necesare pentru a asigura o buna coeziune a straturilor de cheratina intre ele. Trebuie deci sa aplici lacuri intaritoare care, pe de o parte, refac structura unghiei, intarind-o, si pe de alta parte protejeaza unghia de agresiunile exterioare.

Unghii scurte. Lipsa de vitamine si de aminoacizi, stresul cotidian sau regimurile alimentare dezechilibrate- din toate aceste cauze unghiile pur si simplu refuza sa creasca. Pentru a le scoate din hibernare, aplica pe post de base coat, inainte de lacul propriu-zis, un strat de lac tratament cu vitamine, care stimuleaza cresterea si favorizeaza reconstructia unghiei.
Unghii despicate. Proasta coeziune a straturilor de cheratina, asociata cu un deficit de lipide, duce la aspectul despicat al unghiilor, unul deloc placut. Pentru a remedia situatia, ai nevoie de un tratament capabil sa refaca si sa sudeze straturile de cheratina, un fel de ciment.

Unghiile casante– uscate, cu aspect tern si casante, aceste unghii sufera de o teribila lipsa de lipide. Ce-i de facut? Trebuie sa le imbaiezi zilnic in creme grase si sa le masezi, pe toata suprafata, cu uleiuri hranitoare. De evitat: dizolvantii pe baza de acetona, care fac unghiile si mai curate.

Daca vrei sa ai o manichiura perfecta, atunci trebuie sa fii pregatita sa faci lucrurile ca al carte, sa te informezi si sa respecti pas cu pas intreaga procedura. Sa ai grija mai intai de cuticule, apoi arta stergerii unghiilor, daca vrei sa iti pui unghii false; daca nu esti pregatita sa ti le faci singura mergi la salon.

Leave a Reply