Top 5 crime celebre care au intrat in istorie

Top 5 crime celebre care au intrat in istorie

aTop 5 crime celebre care au intrat in atentia presei si care au facut istorie, fiind clasate cu “autor necunoscut” :

1. Cazul JonBenet Ramsey a impresionat lumea

Cazul tinerei de doar 6 ani, JonBenet Ramseys a impresionat lumea. Aceasta era cunoscută deoarece participa la mai multe consursuri pentru copii în Statele Unite. Fetiţa a fost găsită moartă în subsolul casei în care locuia împreună cu părinţii, la aproape opt ore de când fusese dată dispărută. Poliţia nu a reuşit să identifice autorul, crima fiind clasată cu „autor necunoscut”.

AND-ul aparţinea unui bărbat caucazian

Însă în anul 2003 au fost găsite noi probe, printre care şi ADN-ul criminalului, identificat ca aparţinând unui bărbat caucazian. Însă căutarea ADN-ului pentru o potrivire în baza de data internaţională, unde se află mai mult de 1,6 milioane de persoane înregistrate, majoritatea foşti criminali, nu a adus niciun rezultat. Acum, săptămânal, căutarea este reluată pentru a se încerca prinderea şi tragerea la răspundere a autorului.

2. Povestea a fost asociată cu cea a lui Jack Spintecătorul

Elisabeth Short în vârstă de 22 de ani fost ucisă la data de 15 ianuarie 1947, în parcul Leimert din Los Angeles. Crima săvârşită într-un mod oribil a atras atenţia presei şi astfel a avut un impact foarte mare asupra populaţiei. Acest lucru a inspirat realizarea mai multor filme care dezbăteau acest eveniment şocant din iarna anului 1947.

Crima însă avea să rămână cu autor necunoscut

Deşi peste 60 de oameni au mărturisit că ei sunt adevăratul criminal, printre care şi femei, niciunul nu a putut fi acuzat. Datorită impactului enorm asupra opiniei publice, mai multe nume mari ale vremii au fost suspectate. În Statele Unite povestea a început să fie asociată cu cea a legendarului Jack Spintecătorul.

3. Deşi acuzată de crimă, Lizzie nu a primit condamnare din lipsă de probe

Crima petrecută în dimineaţa zilei de 4 august 1892 a şocat comunitatea locală a oraşului Fall River, Massachusetts. Andrew şi Abby Borden au fost găsiţi morţi în propria casă. Andrew fusese lovit de mai multe ori în cap în timp ce se afla pe canapea, iar soţia sa fusese omorâtă în acelaşi mod, în dormitor. Cei doi soţi au fost găsiţi de fata lor, Lizzie, care se afla şi ea în casă la momentul producerii crimei.

Arma crimei nu a fost găsită niciodată

Mai târziu, s-a aflat că aceasta a încercat să cumpere cu o zi înainte otravă, iar după incident a ars o rochie care îi aparţinea, în cuptor. Deşi acuzată de crimă, Lizzie nu a primit condamnare din lipsă de probe. Însă societatea oraşului în care trăia a renegat-o şi a devenit un paria.

4. „The Zodiac killer”

Cazul „The Zodiac killer” reprezintă un caz de crime în serie care s-au produs la sfârşitul anului 1968 şi începutul anului 1969. 5 victime au fost atribuite aceluiaşi criminal. Deşi s-a făcut asocierea între victime ale „zodiacului” şi a alte victime, acest lucru nu a fost dovedit. În încercarea de identificare a criminalui au fost interogaţi mai mult de 2500 de posibili suspecţi, însă nici până astăzi nu a fost nimeni condamnat.

5. Cel mai renumit caz: Jack The Ripper

Primul loc în topul celor mai renumite crime al căror autor nu a fost identificat niciodată este bineînţeles Jack The Ripper. Se crede că acesta a omorât 5 femei în Londra în anii 1888-1889. Tehnica sa era de fiecare dată aceeaşi, mai întâi ştrangulându-şi victimele, pentru că apoi, după ce le aşeza, să le taie artera jugulară.
Cel mai renumit caz de crime în serie

După moartea victimei, Jack Spintecătorul începea un poces de mutilare în care anumite părţi ale corpului erau îndepărtate. De la fiecare victimă păstra câte o parte ca suvenir. Acest caz a rămas în istorie ca fiind cel mai renumit caz de crime în serie. Multe filme au fost realizate având ca sursa de inspiraţie povestea lui „Jack Spintecătorul”.

Leave a Reply