Top 10 inovatii care vor schimba omenirea

Top 10 inovatii care vor schimba omenirea

aTop 10 inovatii care ne vor schimba viata.

Este greu de prezis care din tehnologiile elaborate in ziua de azi, sau cele ce vor fi nascute abia maine, vor ajunge intr-un viitor apropiat la maturitatea absoluta, la un nivel maxim de dezvoltare ce va schimba cu totul si cu totul fata planetei si societatea umana asa cu o cunoastem noi.

Cu toate acestea, daca este sa facem niste pariuri, bazate numai pe observatii fine si analize de bun simt ale tendintelor tehnologice ale omenirii, putem alcatui un clasament al primelor zece tehnologii actuale ce promit sa modeleze, in cel mai scurt timp, un nou chip al omului modern si o noua infatisare a lumii in care traim, arata Live Science.

Acoperirea globala a Internetului

Cand vorbim despre o noua tehnologie, aceasta trebuie neaparat sa contina si cuvantul “wireless” (fara fir) undeva, in descrierea capabilitatilor sale, indiferent de aria tehnica sau aspectul vietii in care isi va dovedi utilitatea.

Suntem in permanenta conectati la Internet, prin computere, telefoanele mobile si alte gadgeturi fara de care societatea umana nu si-ar mai putea inchipui, in ziua de azi, existenta.

Cum acoperirea globala a Internetului si interconectivitatea totala au ajuns sa depinda acum doar de trecerea timpului, ce pare tot mai grabit, urmatorul deziderat al omenirii ar putea sa fie, surprinzator, tocmai deconectarea, revenirea la o viata fara status pe Facebook, sau orice va mai aduce viitorul online al omenirii.

Bibliotecile digitale

Conectivitatea totala va fi, intr-adevar, urmatorul pas, firesc, in evolutia societatii umane, insa atingerea acestui urmator nivel, intr-o lume in care un strop de informatie va trebui cernut cu mult aplomb de gunoiul informatic ce napadeste Internetul, nu pare o alternativa potrivita pentru bibliotecile “anticilor”, ce inca ne sunt contemporani.

Solutia: o biblioteca virtuala, de o mie de ori mai bogata ca Britannica, mai libera ca Wikipedia si mai prietenoasa ca Encarta. Primii pasi au fost facuti, in primul rand, cu existenta celor deja amintite, in format digital, cu trecerea online a cursurilor Universitatii MIT sau cu aparitia Google Book Search, iar in scurt timp nu va mai exista intrebare fara raspuns pe Internet, in afara de cele cu adevarat importante, desigur.

Mobilitate totala

Drept urmare, in loc sa dai un click pe ecranul computerului pentru a afla informatii despre cladirea pe care o vezi pe geam, spre exemplu, viitorul iti va permite sa indrepti pur si simplu telefonul tau mobil de ultima generatie spre obiectul vizat, care va fi indata recunoscut iar toate datele despre acesta vor fi descarcate de pe Internet.

Printarea 3D, la nivelul urmator

Daca Internetul ne va oferi instant orice informatie dorita, o noua tehnologie revolutionara va fi capabila sa ne si implineasca dorintele si sa materializeze gandurile si conceptele descoperite online: printarea 3D.

Tehnologia exista si este folosita cu succes, inclusiv in Romania, insa urmatorul nivel al acestei inovatii extraordinare ne va permite sa descarcam de pe Internet planuri ale tuturor obiectelor dorite, ce vor fi transpuse apoi in realitate de o super-imprimanta tridimensionala, la fel ca cele ce acum realizeaza, pentru moment, numai machete.

O lume condusa de roboti

Cel mai recent program al agentiei americane DARPA, care cerceteaza un mod eficient prin care autovehicule controlate de roboti se pot descurca in trafic, indica faptul ca, in curand, lumea ar putea fi intr-adevar condusa de roboti, fie si numai daca vorbim despre sofat.

Pages: 1 2

Leave a Reply