Tampoane – pro sau contra?

Tampoane – pro sau contra?

De ani de zile, femeile au folosit fie tampoane, fie absorbante pentru a proteja îmbrăcămintea în timpul menstruației. Femeia de azi folosește aproximativ 12.000 de tampoane în timpul vieții, o comoditate care permite o libertate fără precedent să fie activă și încrezătoare în evitarea scurgerilor jenante. Am parcurs un drum lung, deoarece absorbantele fixate pe îmbrăcăminte sau tampoanele voluminoase au fost normele, dar cu libertatea noastră vine și riscul.

Există potențiale probleme legate de consumul de tampoane pe care fiecare consumator ar trebui să știe. Unele tampoane, conțin urme de dioxine carcinogene. Tampoanele foarte absorbante pot provoca în continuare sindromul șocului toxic, o infecție bacteriană potențial letală care apare atunci când tampoanele sunt purtate prea mult timp. Există chiar și consecințe asupra mediului, inclusiv pesticidele pulverizate pe culturile de bumbac și poluarea creată atunci când ingredientele de tampon sunt albite.

Dar există alternative sigure și ecologice care să permită femeilor să beneficieze în continuare de utilizarea lor. Aici este o regulă naturală.

Tampoanele sunt o opțiune foarte bună atunci când vine vorba de un punct de vedere igienic. Spre deosebire de absorbante, unde sângele menstrual intră în contact cu pielea din jurul zonei pubiane, tampoanele nu conduc la această situație.

Introducerea unui tampon în interiorul vaginului poate fi puțin incomodă pentru multe femei. Este nevoie de multă practică pentru a-l introduce în mod corespunzător.

Tampoanele conțin pesticide și clorul utilizat pentru înălbirea bumbacului. Deși nu există suficiente cantități de dioxină pentru a reprezenta un risc pentru sănătate; Totuși ele pot provoca inflamații.