Talpi catifelate

Talpi catifelate

Sub soarele puternic, pe nisipul aspru, in picioarele goale suna foarte romantic dar si destul de periculos pentru talpile tale. Fii isteata si mentine-ti pielea talpilor catifelata. Iata cum.

Pernute de felina. Daca tenului ii acorzi maxima atentie pentru ca il privesti zilnic in oglinda, trebuie sa recunosti ca pielea talpilor iti starneste interesul doar o data pe saptamana sau chiar la doua saptamani, cand iti faci pedichiura. La un moment dat, insa, te poti trezi ca pielea e mai aspra si nu mai arata asa de bine alaturi de stratul proaspata de lac de pe unghii. Ca sa eviti talpile uscate, crapate, urat mirositoare, ia urgent masuri. La final poti avea si tu pielea delicata si catifelata ca pernutele felinelor.

Etapele ingrijirii. Pentru ca pare mai rezistenta decat in alte zone ale corpului, pielea talpilor este frecvent ignorata pana cand efectele deshidratarii si ale neingrijirii o transforma intr-o crusta inestetica si, uneori dureroasa. Ce e de facut? Gomajul: daca pielea talpilor este neteda e de ajuns sa folosesti exfoliantul pentru corp zilnic in timp ce faci dus. Astfel vei inlatura stratul de celule moarte si mizeria de pe picioare. Stai cu picioarele in apa timp de 15 – 20 de minute apoi exfoloaza pielea efectuand miscari blande cu o piatra ponce. Nu incerca sa elimini un strat gros de piele pentru ca iti poti provoca rani care se pot transforma in porti de intrare in piele a microbilor si ciupercilor.

Hidratarea. Dupa gomaj, indiferent daca ai pielea fina sau aspra, sterge bine apa de pe talpi si dintre degete. Apoi aplica un strat generos de crema hidratanta masand talpile pana cand aceasta e absorbita in piele. Ca sa te asiguri ca nu se sterge crema de pe piele, incalta o pereche de sosete din bumbac si stai cu ele cateva ore sau, daca te-ai ocupat de ingrijirea talpilor seara, lasa-le in picioare toata noaptea.

Leave a Reply