Sursa de bunadispozitie!

Sursa de bunadispozitie!

Fructele si legumele sunt excelente pentru o dieta echilibrata. Doar ca nu sunt de ajuns. Ele nu contin suficiente vitamine, proteine si fibre care sa-ti asigure necesarul zilnic. E momentul sa-ti schimbi conceptia despre carbohidrati si sa ii incluzi in meniul tau zilnic. Secretul este nu sa renunti de tot la ei, ci sa ii alegi pe cei potriviti.
Cartofii- sunt bogati in vitamina C. Un cartof de marime medie contine un sfert din necesarul tau zilnic de vitamina C. Acest antioxidant te va proteja impotriva cancerului. In plus, corpul tau are nevoie de colagen care asigura structura organismului uman si a pielii, protejeaza si sustine tesuturile moi. Sunt bogati in potasiu, care regleaza presiunea sangelui si te protejeaza impotriva atacurilor de cord. Contribuie la cresterea cantitatii de acid folic. Vitamina B9 e importanta pentru ca face celulele sa functioneze eficient si corect. Este foarte indicata pentru femeile insarcinate.

Pastele din faina integrala– sunt delicioase, nu le poti rezista si mentin glicemia la cote scazute. Nu-ti va mai fi foame pentru mult timp. De asemenea sunt bogate in vitamina B, iar aceasta ajuta sa te concentrezi din plin. Contin cupru, iar organismul nostru are nevoie de 9 mg pe zi pentru a mentine functionarea normala a inimii si a sistemului imunitar.

Orezul– este bogat in zinc. Daca nivelul de zinc e scazut, sistemul tau imunitar e slabit. Trebuie sa iti iei masuri de protectie impotriva racelii si a gripei. Contine magneziu necesar organismului care asigura buna functionare a muschilor, intareste oasele si dintii. Nu are grasimi, colesterol si este bogat in fibre. Este bogat in vitamina E, cea care pastreaza celulele pielii tinere.

Painea– te protejeaza impotriva diabetului. Un studiu recent arata ca oamenii care mananca paine din faina integrala sunt mai putin predispusi la diabet si la boli de inima decat cei care nu consuma astfel de paine. Carbohidratii din paine cresc nivelul serotoninei, asadar vei fi mult mai calma decat de obicei.

Leave a Reply