Sunt diurna sau nocturna?

Sunt diurna sau nocturna?

Stai pana tarziu fara sa te simti obosita, sau dimpotriva, dimineata te simti mai bine dispusa si plina de energie?

Pe langa multe alte clasificari, mai suntem si diurni sau nocturni, in functie de momentele zilei in care ne simtim mai productivi, mai plini de energie, si de momentele in care ne este greu sa ne concentram si ne simtim obositi.

A-ti identifica clasa careia ii apartii te ajuta, pentru ca: poti afla care sunt momentele zilei in care poti studia mai cu spor, te poti concentra pentru un examen, poti rezolva probleme care sunt importante sau poti memora mai bine.

Iti poti face un program mai eficient respectandu-te si odihnindu-te atunci cand corpul tau are nevoie de odihna si folosindu-l atunci cand este plin de energie.

Poti economisi timp pretios, programandu-ti activitati in perioade in care te simti mai energica, astfel incat sa le faci mult mai bine si in timp cat mai scurt.

Te poti intelege mai bine si poti veni in intampinarea lucrurilor de care ai nevoie pentru a te putea concentra si pentru a obtine randament maxim in anumite situatii.

Eviti esecurile nejustificate si probleme de anxietate ce pot aparea atunci cand ceri de la tine ceva ce nu poti oferi.

Daca ai un program si il respecti, nu poate decat ca acest lucru sa vina in beneficiul tau de a fi mereu apta pentru orice activitate pe care ti-ai propus-o.

Chiar daca esti nocturna, nu te aventura in a pierde timp noaptea: pentru a invata, a lucra la diferite proiecte, distractie (desi asta e o pierdere de timp placuta, nu exagera). Orele de somn pe timp de noapte sunt sfinte si ar fi bine sa le respecti. Profita de energia ta, economiseste-o si investeste-o in lucruri constructive si benefice pentru tine.

Newer Post

Leave a Reply