
Fenomen natural si vital, transpiratia este o functie esentiala a organismului si, foarte important de stiut, nu are miros.
Ea asigura eliminarea toxinelor din organism, ajutand la echilibrul natural al corpului si variaza de la persoana la persoana, intensificandu-se in urma mai multor factori: caldura, stres, emotii, effort fizic etc. mirosul neplacut apare atunci cand transpiratia interactioneaza cu bacteriile aflate pe suprafata pielii.
Utilizarea zilnica a unui deodorant ne ajuta sa scapam de aceasta problema.
Daca ai o viata foarte activa, care implica mult efort fizic, agitatie sau emotii, atunci opteaza pentru un stick, roll-on sau gel, care iti vor mentine pielea uscata timp indelungat. Daca esti mai putin activa, ar fi de preferat varianta spray. Pielea ta se irita sau suferi de alergii? Mergi pe formulele crema, mai delicate. In cazurile extreme, in care alergiile nu inceteaza, apeleaza la preparatele de farmacie realizate special pentru tine, dupa reteta dermatologului.
Etapele aplicarii deodorantului
Cum bacteriile care se cuibaresc in mediul umed si caldut, prosperand apoi fericite, sunt pricipalele vinovate de subsuorile cu mirosuri “neprietenoase”, in lupta impotriva mirosului esentiala este respectarea normelor de igiena personala. Asta inseamna, pentru inceput, dusul zilnic (cu folosirea obligatorie a sapunului sau a gelului de dus, si abia apoi aplicarea a unui deodorant.
Adaugarea unui nou strat de parfum sau de substante care blocheaza transpiratia peste cele vechi are efecte neplacute – face produsul ineficient si poate provoca iritatii puternice. Pentru a evita transpiratia abundenta, alege haine din materiale naturale (bumbac, in, lana).
Pilozitatea din zonele care transpira excesiv face ca mirosul sa persiste, pentru simplul motiv ca se creeaza o suprafata mai mare de proliferare a bacteriilor (de-a lungul fiecarui fir de par). Asa ca o masura inteleapta este epilarea regulata a acestor zone. Pastreaza-te proaspata si simte-t bine in pielea ta, ingrijindu-te!