Star Wars – The Force Awakens

Este luna Star Wars. Și mai e o săptămână până când Episodul VII – Trezirea Forței va fi lansat. Avem parte de foarte mult mister, unele care vor fi aflate în ziua lansării, cum ar fi relațiile de familie dintre protagoniști, altele vor trebui „digerate” pentru a înțelege mai bine viziunea regizorului JJ Abrams. Însă cea mai grea întrebare, la care vom afla răspunsul pe 18 decembrie, este „Unde-i Luke Skywalker?”.

Personajul central al seriei originale este absent din trailer, din imagini, din marketing, din figurinele vândute înainte de lansare. Singurul indiciu lăsat de regizori este mâna lui mecanică ce se sprijină pe capul lui R2-D2.

Dacă stăm să ne uităm un pic în urmă, ne vom da seama că Luke va fi, de fapt, desconsiderat, renegat și chiar vânat de către foarte multă lume din galaxie. Până la urmă, el este cel care a distrus Imperiul Galactic, construit cu migală și cu abilitate politică de către Palpatine și Darth Vader iar cei care au profitat de această construcție nu vor privi cu ochi buni o ascensiune a ordinului Jedi. Mai mult decât atât, Luke Skywalker, Han Solo, Leia Organa și alți protagoniști ai seriei originale vor fi atât de bătrâni încât vor purta în jurul lor o aură de legendă, precum Regele Arthur sau Negru Vodă al nostru. E posibil ca unii nici să nu fi auzit despre ei. Evenimentele au loc la patruzeci de ani după ce Luke distruge Imperiul.

kylo-ren-header

O altă teorie interesantă despre mult-așteptatul film este că Luke Skywalker ar fi unul dintre personajele negative sau chiar personajul principal negativ, sub numele de Kylo Ren. Sunt poze de pe platourile de care-l prezintă pe Luke în costumul tradițional de Jedi, Kylo Ren are o sabie făcută de el însuși care nu este deloc la fel cu a lui Luke sau cu ultima sabie folosită de Darth Vader în Episodul VI. Kylo Ren însuși este născut după ce Imperiul Galactic a fost distrus. Însuși Kylo vrea să ducă mai departe moștenirea lăsată de Darth Vader, în comparație cu Luke, care neagă răutatea lui Vader și preia doar moștenirea lui Anakin Skywalker, numele tatălui său pe care l-a purtat până să fie atras de partea întunecată a Forței. Așadar, asocierea dintre Luke și Kylo Ren este total depășită.

În schimb, vom avea parte de lucrurile obișnuite ale celebrei space opera cu care ne-am obișnuit în cele trei decade de când a devenit unul dintre filmele de referință nu ale genului științifico-fantastic, ci a întregii istorii a cinematografiei. Vom avea lupte cu săbii laser, bătălii între nave spațiale, comandanți destoinici, efecte speciale spectaculoase, caractere puternice, dragoste, ură și foarte multe răsturnări incredibile de situație.  Totul, de data asta, în 3D și iMAX.

solo

Filmul acesta, probabil cel mai așteptat film al ultimilor zece ani, va fi nu numai o piatră de încercare pentru Disney, compania mamă, ci mai ales pentru LucasFilm, studio de producție vândut de către George Lucas, creatorul seriei originale, către Disney, lucru pentru care a fost blamat foarte multă vreme.

Leave a Reply