Stai treaza la cursuri!

Stai treaza la cursuri!

Fiecare are un motiv anume pentru care adoarme la ore. Fie ca era un curs de filosofie plictisitor sau o ora de drama, exista sansa sa adormi. Uneori are legatura cu nivelul de interes, alteori cu faptul ca toata noaptea ai facut ceva – proiecte, studii etc. Ca sa stai treaza trebuie sa fii atenta la:

Stai in fata sau in centru. Cand stai aici, ai impresia ca profesorul se uita direct la tine, desi poate nu e cazul. Esti in vederea tuturor. Aceasta pozitie este si mai OK pentru a vedea mai bine si te simti obligata sa dai atentie.

Ia notite. Fie ca ai note bune sau nu, actul scrierii te mentine treaza. Daca mana se misca constant, este o sansa mica sa adormi. Nu te prinde in notite pe care uiti sa le asculti, tehnica este buna pentru cei care invata vizual.

Schimba-ti pozitia. Nu sta in aceeasi pozitie tot timpul cursului. De exemplu, noi stam picior peste picior de obicei. Putem sa schimbam pozitia.

Mesteca o guma, o bomboana. Ceva discret totusi, nu vrei sa mesteci vizibil in fata tuturor si sa se uite la tine urat. Mesteca ceva pentru a mentine mintea treaza.

Bea niste apa. Asta merge mana in mana cu metoda de mai sus cu gumele si bomboanele. Profesorii care nu permit mancarea si bauturile in clase vor permite apa.

Tine-ti mainile departe de fata. De multe ori, ne relaxam intimpul lecturii si ne punem coatele pe banci si ne tinem fata in palme. Nu-ti propti capul in palme, asta ii va da corpului o senzatie de somn si odihna. Tine-ti mainile deoparte.

Poti pleca din sala. Daca nimic nu functioneaza, pleaca pentru cateva minute. Ia o pauza in care sa te misti, sa bei apa, sa iti trezesti corpul si sa te speli pe fata poate, sa iei aer. Dar intoarce-te la cursuri!

Leave a Reply