Spune DA lentilelor de contact

Spune DA lentilelor de contact

Mereu ti-ai dorit sa nu-ti mai ascunzi ochii in spatele unor rame. Pentru a-ti indeplini dorinta, ne-am documentat pentru tine si iti spunem de ce merita sa alegi lentilele de contact.
Pentru inceput este bine sa stii ca lentilele de contact sunt impartite in doua mari categorii: corectoare sau cosmetice. Ca si ochelarii de vedere, exista lentile pentru defecte vizuale: miopie, hipermetropie sau astigmatism. Lentilele cosmetice sunt cele care coloreaza diferit irisul, dupa bunul tau plac.

La control. Indiferent de forma ochilor sau de sensibilitatea lor, exista lentile potrivite pentru tine. Trebuie sa stii ca oftalmologul ar trebui sa masoare raza curburii corneei tale si sa-ti sugereze un model potrivit. Tot specialistul iti va recomanda un anumit tip de material pentru lentile, pentru ca lentilele dintr-un silicon special retin apa si se deshidrateaza mai greu, ceea ce este in avantajul tau.

Cand te obisnuiesti. In general nu ai nevoie de timp indelungat pentru a te obisnui sa porti minunatele lentile. Din momentul in care le-ai pus in ochi, nu ar trebui sa le mai simti. Daca ai ochi sensibili, iar lentilele sunt rigide, s-ar putea sa ai nevoie de aproximativ o saptamana pentru ca pleoapele sa accepte corpul strain. Cand ai inceput sa le porti, trebuie sa stii ca, teoretic, timpul de purtare al lentilelor clasice este de 11 ore. Daca le suporti usor, ele pot fi purtate si de-a lungul intregii seri. Cand iti simti ochii uscati, este bine sa scoti lentilele si sa le pui in solutia speciala de pastrare.

Foloseste-le inteligent!
Cum le pastrezi. Lentilele de contact nu trebuie pastrate niciodata in apa. Fie de la robinet, fie plata, apa contine microorganisme care ataca corneea. In plus, apa nu are acelasi PH cu cel al lentilelor, materialul din care sunt fabricate putand fi afectat cu usurinta. Cand iti pui lentilele in ochi, trebuie sa ai mainile uscate. Pentru a avea mainile curate, foloseste servetele antibacteriene sau un gel antiseptic pe care il poti cumpara din farmacii. Este necesar sa stii ca lentilele trebuie puse inainte de a-ti farda ochii. Si ca este mai bine sa le indepartezi inainte de a te demachia.

Leave a Reply