Sport pentru minte si trup

Sport pentru minte si trup

Daca te-ai plictisit de orele de aerobic, nu-ti place sa te duci la sala pentru ca nu ti se pare deloc palpitant sa executi miscarile de una singura, dar vrei totusi sa te mentii in forma, avem o veste buna. Squashul si Aqua-gymul readuc in prim plan distractia.

Ia cu tine echipamentul potrivit si inarmeaza-te cu energie. Unde mai pui ca am calculat gradul de dificultate dintre cele doua sporturi.

Squash. Ce este: tenis individual sau in doi in care mingea este „servita” la perete. Avantaje: te detensioneaza si te relaxeaza in timp ce faci si miscare. Efectul este garantat. For the first time: ar trebui sa-ti iei un antrenor personal, care sa iti arate miscarile corecte. Se joaca in doi, pe puncte, deci poti veni cu colega de munca pentru a va destresa la finalul zilei. Trebuie sa pastrezi distanta intre jucatori, pentru a nu te accidenta si sa-ti canalizezi forta in picioare. Grad de dificultate (intre 0 si 5): 2. Costumatia: incaltaminte cu talpa speciala, ochelari de protectie, racheta cu greutate corespunzatoare fortei tale, manson de incheietura, minge in functie de nivelul la care esti, incepator, avansat, profesionist. Tips: nu uita de exercitiile stretching.

Aqua-gym. Ce este: aerobic in apa, cu sau fara muzica. Avantaje: poate sa participe oricine, chiar daca nu stie sa inoate. Gimnastica in apa poate fi facuta si de persoanele cu probleme de sanatate sau cu o greutate corporala mare. For the first time: nu exista riscul de accidentare, dar pentru a executa miscarile corect, abdomenul trebuie mereu incordat. Grad de dificultate: ½.Costumatie: alege un costum de baie intreg. Vei fi astfel protejata cand executi exercitiile pe care le vei invata pe parcurs. In plus, nu vei sta cu gandul ca nu cumva sa ramai descoperita. Mai trebuie sa stii ca ai obligatoriu nevoie de o casca pentru par; este igienica si impiedica apa sa-ti intre in urechi. Tips: aqua-gymul este recomandat daca ai o greutate mai mare, trebuie sa slabesti intr-un ritm sustinut si nu o poti face, deocamdata, fata unui antrenament mai complicat, de cycling de exemplu.

Leave a Reply