Diplomatia si discretia iti asigura o relatie sanatoasa cu cei din jur in timp ce ravna si barfa intretin fitilul verde al invidiei. Te poti lauda sincer ca nu ti s-au ascutit niciodata coltii invidiei?
Mizezi pe faptul ca franchetea care te caracterizeaza iti “ingroasa” randurile de prieteni, dar stiai ca tocmai aceasta iti atrage nepopularitatea. Cu cat te lauzi mai mult, cu atat vei starni fetele din jurul tau sa se inverzeasca, iar buzele sa se increteasca a dusmanie. Cum poti sa stapanesti invidia si cum sa te feresti de a altora.
Auto-instructaj. Putem sa controlam invidia astfel incat sa ne permita sa ne comparam, sa progresam, sa ne autoevaluam. Este un sentiment specific numai omului si ca orice instinct natural poate fi cizelat. Il ducem la limita acceptabilului social si atat.
Legea compensatiei. Poti avea mai mult decat altii din ceva insa poti sa fii lipsit de altceva la fel de util pentru o existenta echilibrata. Invidia, exprimata sau nu, este pana la urma o modalitate de descarcare a ofurilor personale constientizate sau nu.
Dezorientare. Fiind prea ocupate sa invidiem, uitam sau nu ne mai dam seama ce trebuie sa facem cu noi si atribuim propriul nostru esec de orice natura unei alte persoane a carei vina este doar aceea ca e altfel decat noi. Este preocupata de propria persoana si pur si simplu nu invidiaza.
Inhibitor de popularitate. Tii sa amintesti mereu oamenilor cat de realizata esti? Nu te astepta sa fii imbratisata calduros pentru asta.
Succesul consta in a-ti echilibra viata in toata aspectele, a gasi in tine ce anume te-ar face sa fii implinita.
A nutri invidie fata de semenii tai este un sentiment jenant, asa ca sa ne limitam la exprimari de bun simt. Intre noi femeile este o continua lupta pentru suprematie, lumea femeilor poate fi mult mai cruda decat cea a barbatilor.