Sfaturi pe care fiecare tânăr trebuie să le audă

Pe la 17 ani nu asculți de nimeni, dar pe la 23-25 începi să îți dai seama că uneori oamenii ceva mai în vârstă decât tine ar putea avea câteva sfaturi generale pe care dacă le-ai urma viața ta ar fi mult mau ușoară și mai puțin haotică. Iată câteva sfaturi pe care toți tinerii ar trebui să le audă.

sfaturi pentru tineri

1.Impune-ți standarde

 

Când eram mică d multe ori e-am spus părinților ce jucării au primit prietenii mei sau cum părinții lor au reacționat la diferite situații. Iar părinții mei de obicei răspundeau cu „Dar tu nu ești …, nu-i așa?”. Ceva mai târziu în viață am realizat cât de importante sunt aceste cuvinte. Este treaba ta să definești succesul personal și ce vrei să faci cu viața ta. Dar dacă aceste standarde sunt create după exemplul altora, fără a lua în considerare propria persoană, atunci cu siguranță vei eșua în a-ți crea propriul drum.

 

2.Muncește din greu și apoi muncește inteligent.

 

Fiecare coleg nou pe care îl am îmi aruncă în față ceea ce a spus cândva Bill Gates: „Angajez un om leneș în fața unuia care muncește din greu pentru că acesta va găsi întotdeauna o cale mai ușoară de a rezolva lucrurile.” Ei bine, într-adevăr este foarte indicat să muncești inteligent. Dar pentru a ajunge acolo, întâi trebuie să excelezi la ceea ce faci pentru a găsi scurtături. În plus, dacă la începutul carierei lucrezi din greu vei fi mai ușor remarcat de șefi și vei fi apreciat de colegi. Iar acest lucru, de-a lungul carierei nu strică niciodată.

tineri fericiti

3.Formează-ți obiceiuri

 

Motivația estre trecătoare și nu este constantă. Prin urmare, nu te poți baza pe motivație pentru a-ți duce la îndeplinire taskurile mai dificile. Deci chiar dacă motivația ajută foarte mult, ai nevoie de ceva mai substanțial: un obicei. Obiceiul este autopilotul de care ai nevoie atunci când nu ai chef să faci ceva. Totuși, pentru a crea un obicei ai nevoie de o oarecare disciplină deoarece presupune să muncești atunci când nu ai nicio tragere de inimă. Totuși, odată obișnuită cu un anumit program îți va fi mult mai ușor să duci la îndeplinire taskurile, în special atunci când programul este haotic.

 

  1. Fii recunoscător

 

Ești foarte norocos să fii aici, să fii sănătos și să fii în viață. Dacă nu crezi asta, uite-te pe statistici și ai să vezi că șansele sunt de fapt împotriva ta. Deci orice oportunitate și orice zi sunt o binecuvântare. Într-adevăr sunt multe lucruri care pot merge prost, sau chiar merg prost, dar dacă nu avea aceste momente mai grele de depășit nu am aprecia frumusețea vieții. Prin urmare, fii recunoscător că ești unde ești, iar chiar dacă lucrurile nu par a fi chiar așa de roz, cu siguranță această situație se va schimba.

 

5.Înțelege când o fereastră se închide

 

Nu poți să fii tânăr o veșnicie. Ceea ce înseamnă că toate lucrurile nebunești pe care le făceai la 20 de ani nu le mai poți faci la 30. Trebuie să te bucuri de moment și să nu încerci să îl prelungești la nesfârșit, deoarece vei pierde noile oportunități. Asta nu înseamnă că trebuie să îți faci griji în permanență cu privire la ce vei face mâine. Oportunitățile apar atunci când muncești pentru ele sau atunci când vrei să îți schimbi viața, deoarece atunci sunt cel mai evidente.

Leave a Reply