Sfaturi de ingrijire a piercingului de spranceana

Sfaturi de ingrijire a piercingului de spranceana

Ai ales sa iti faci pana la urma, un pierce in spranceana, la salon sau poate singura. Acum ca l-ai facut, trebuie sa ai grija de el bine-bine, nu? Ca sa il mentii in stare buna, sa fii tu fericita si sanatoasa, iata cateva sfaturi de intretinere.

Mentine-l curat. Incepe prin a te spala pe maini mereu cu apa fierbinte si sapun cand vrei sa umbli la el, sa il atingi. Curata piercingul in fiecare zi, de doua ori pe zi si de fiecare data dupa o activitate prin care il poti infecta – fumatul, stersul prafului chiar. Foloseste si creme anti-bacteriene dupa ce ai curatat piercingul si inelul cu sapun protector. Decat sa folosesti un prosop ca sa usuci zona, mai bine tapeaza cu servetele de hartie pentru a evita agatarea in material.

Alterneaza cu alte metode de curatare. Nu folosi niciodata produse de curatare a piercingului pe baza de alcool precum peroxidul de hidrogen, alcoolul sau betadina pe pierce. Daca ti se intampla sa uiti produsele de curatare a piercingului acasa sau ai ramas fara, poti sa iti cureti pierceul cu o solutie salina. Amesteca sare si apa intr-o sticluta, agita si tamponeaza cu un buretel sau un servetel pe spranceana, dar evita sa iti intre in ochi solutia, pentru ca ustura tare. Apoi poti clati cu apa curata si sa usuci zona cu un servet.

Alte consideratii? Daca vrei sa inoti neaparat, nu intra cu fata in apa tratata cu clor, decat daca iti spune doctorul ca e in ordine sa inoti, si dupa ce iei vitamina C ca sa lupti impotriva infectiilor si ca sa grabesti vindecarea. Este bine sa nu te machiezi de vreme ce machiajul poate incarca porii si poate duce la infectii. Desi multi oameni spun sa invarsti cercetii, de exemplu, pentru a preveni problemele, nu fi tentata sa faci la fel si cu inelul piercingului. In primele saptamani de dupa piercing, este bine sa nu dormi cu partea fetei cu spranceana pierceului pe perna, pentru ca fata de perna este plina de germeni care provoaca infectii.

Daca totul merge bine, spranceana va fi vindecata, adica in 6 luni. In cazul in care sesizezi roseata sau umflaturi in zona piercingului dupa cateva zile dupa piercing, trebuie sa vizitezi un doctor sau sa vizitezi cabinetul unde ti-ai facut piercingul, pentru a preveni orice problema.

Leave a Reply