Sexy colier

Sexy colier

Te-ai gandit vreodata ce minuni poti face cu doar cateva bucatele de piele ( naturala ori sintetica) si putina imaginatie? Iti spun eu: un colier 100% original care atrage toate privirile.

Ai nevoie de: bucatele din piele(naturala sau sintetica); vopsea acrilica; o pensula; cateva margelute; o bucatica de panglica sau siret.

Timp de lucru: 40 – 60 de minute ( fara intervalul de uscare).

1. Decupeaza cateva cercuri de piele. Utilizeaza pentru cercul cel mare suportul metalic al unei lumanari. Cercurile mici le-am desenat cu ajutorul unei monede de 10 bani. Insa poti alege ce forme vrei tu ( de exemplu, lacrima, oval, triunghi) sau, de ce nu, si monede asimetrice. E alegerea ta!
2. Asaza pe o suprafata dreapta sabloanele tale si da o forma viitorului colier. E bine sa asezi cercurile mari in mijloc, apoi din ce in ce mai mici spre capete. Folosind o ata rezistenta, dar nu foarte groasa, prinde bucatelele de piele intre ele si insira pe fiecare fir care le uneste cateva margelute. Nu strange nodul prea tare pentru ca risti sa se increteasca pielea, dar nici nu lasa cusatura prea larga, ca ai un colier cu aspect desirat.

3. Fixeaza toata nodurile cu un strop de lac de unghii transparent ( pe dos, desigur), ca sa fii sigura ca nu ti se va desira colierul cand ti-e lumea mai draga.

4. Urmatorul pas consta in pictatul bucatelelor de piele. Aici fanteziei tale nu-i sunt puse limite- poti folosi modele sau culori dupa pofta inimi. Cel mai la sigur mergi cu floricele simple si punctulete. Daca vrei sa fie mai uniform, poti face mici cercuri cu un perforator, pe care sa le lipesti pe colier. Dupa ce ai terminat opera de arta, las-o sa se usuce aproximativ 30- 40 de minute.

5. Abia dupa ce te-ai asigurat ca totul e perfect uscat poti prinde panglica sau siretul. Operatiunea aceasta trebuie sa fie ultima, tocmai pentru a alege corect dimensiunea materialului cu care ai sa prinzi colierul. Gata, poti sa te lauzi cu el!

Leave a Reply