Secretele unui bronz frumos si sanatos

Secretele unui bronz frumos si sanatos

Inca de cand Coco Chanel a fost prima data fotografiata cu un bronz frumos, stralucitor, oamenii au încercat să imite acea strălucire sănătoasă, aurie. Din păcate, expunerea crescută la razele UV ale soarelui, a crescut, de asemenea, șansele ca oameni sa dezvolte anumite boli de piele.

De ani de zile, cercetatorii au crezut ca pielea bronzata este un semn de deteriorare a pielii. Oamenii de știință învață acum că acest lucru nu este chiar adevarat. De fapt, studii recente arată că bronzul poate fi de fapt un mod natural de a ne proteja de razele UV daunatoare organismului. Pielea este formata din straturi și este stratul superior al pielii, numit epiderma, care este cel mai afectat de lumina soarelui. Razele UV determina organismul sa produca mai multa melanina, iar acest pigment cauzează acest aspect frumos bronzat. Deoarece celulele pielii incep sa moara si se exfoliaza in mod natural, strălucirea aurie va începe să se estompeze.

In timp ce cercetatorii au inceput sa creada ca bronzul este un răspuns natural, protector de către organism, acesta prezintă în continuare o problemă pentru persoanele cu pielea mai deschisa.

Unul dintre principalele beneficii ale unui bronz sanatos, este producția crescuta de vitamina D de către organism. Razele UVB care fac acest lucru posibil, și statul la soare în aer liber este încă una dintre cele mai bune modalități de a obține aceste valuri de lumina. Înainte de a te expune la soare, ar trebui să aplic protecție solară. Cremele de protectie contribuie la blocarea unora dintre razele daunatoare UVA si cele mai multe dintre razele UVB, astfel încât să va puteți bronza în continuare în condiții de siguranță. De asemenea, este important să ne amintim că o protecție solară nu va bloca toate razele nocive, și este nevoie să fie reaplicata frecvent.

Există diferite tipuri de protectie solara, cele mai comune fiind menționată ca spectru larg de blocare. Acest lucru înseamnă că loțiunea va bloca toate razele UVB si unele dintre razele UVA. In timp ce acest lucru este grozav pentru a preveni arsurile solare, de asemenea, nu ajuta organismul sa producă beneficiul sănătos de vitamina D. UVA sunt, de asemenea, cele care pot determina imbatranirea prematura. Cea mai bună protecție solară va lăsa ambele lumini UV să patrunda, oferind în același timp protecție.