Secretele epidermei

Secretele epidermei

Tenul pal pierde din tonifiere, iar tenul galben este sensibil la razele UV. Afla mai multe mesaje ale pigmentului tau si de ce produse are nevoie pentru a-si pastra aspectul perfect.
Ten biscuit. Este pielea tipica pentru mediteraneene, care se expun adesea fara limita la soare. Drept recompensa, sistemul de aparare al pielii produce, uneori, in mod anarhic, melanina. Este insa un ten foarte sensibil la leziuni si traume, chiar si la tatuaje. Must know: foloseste produse iluminatoare in combinatie cu o crema pe baza de vitamina A. Nu uita de un peeling saptamanal, pentru a permite ingredientelor sa-si faca efectul. Un alt acid benefic continut de produsele cosmetice este cel ascorbic.

Ten miere. Este tipul de ten cel mai expus la arsuri, dar care se bronzeaza cel mai bine. Se confrunta rar cu probleme de pigmentare. Are uneori pete rosii sau maro, care apar odata cu expunerea la soare, dar nu devin niciodata foarte inchise la culoare. Must know: sunt recomandate cremele care contin acid hialuronic, vitamina C sau diferite ingrediente de natura vegetala, care ajuta la mentinerea echilibrului cutanat.
Ten ciocolata. Este o piele putin grasa, tonica si foarte rezistenta la soare. Este insa foarte sensibila la pete, acnee si intepaturi de insecte. Must know: ingijeste-o cu creme bogate in vitamina A si cu un peeling care reduce riscul aparitiei petelor si estompeaza cicatricele. Alimentatia este foarte importanta. Fa o cura de produse bogate in vitamine C si vitamina D.

Ten pralina. Este un ten foarte dificil, incercat adesea de probleme de hiperdepigmentare sau cicatrice lasate de acnee. Nu are probleme cu expunerea la soare, dar poate avea zone cu pete persistente. Must know: pentru a omogeniza textura tenului, aplica creme bogate in vitamina A, care disperseaza pigmentatii de cheratina si accelereaza reinnoirea celulara. Peelingul este esential pentru acest tip de piele, dar trebuie facut cu mare atentie, pentru a nu excita melanocitele.

Newer Post

Leave a Reply