Scapă de petele întunecate cu aceste 5 remedii

Scapă de petele întunecate cu aceste 5 remedii

Multe puncte negre pot fi ușor luminate sau eliminate pentru a restabili un ten strălucitor. Punctele negre, petele și alte semne de pe față se pot datora excesului de secreție a melaninei pe piele.

Unii factori care pot duce la această condiție includ expunerea la soare, dezechilibrul hormonal, sarcina, anumite medicamente, deficiențe de vitamine, lipsa somnului și stresul prea mare.

1. Suc de lămâie

O soluție rapidă și ușoară se găsește în bucătăria dvs. sau în cel mai apropiat magazin alimentar – suc de lămâie. Lămâile au vitamina C, care poate lumina petele negre pe fată. Este ușor de aplicat.

2. Cartofi

Cartoful este un alt remediu pentru petele negre. Cartofii au proprietăți naturale de înălbire care ajută la atenuarea petelor, cicatricilor și petelor. Amidonul din cartof ajută la reducerea pigmentării, în timp ce enzimele din acesta promovează pielea sănătoasă.

3. Lapte

Laptele este, de asemenea, benefic în eliminarea petelor întunecate. Ca și sucul de lamaie, ajută de asemenea să la estomparea petelor negre, dar fără a cauza senzația de arsură. Acidul lactic din acesta va reduce treptat pigmentarea pielii și va lumina tenul general al pielii.

4. Aloe Vera

Aloe vera are multe proprietăți vindecătoare și este un mare corector natural de culoare închisă. Gelul său are polizaharide care stimulează creșterea celulelor pielii noi pentru a ajuta la reducerea petelor întunecate și cicatrizare.

5. Lemn de santal

Lemnul de santal este o altă opțiune eficientă. Uleiurile naturale din acesta pot ajuta la curățarea petelor negre în mod natural. Ea chiar adaugă o strălucire sănătoasă pe pielea ta.